Blog

Nyhetsbrev #10 – Tagga 9:Orna Inför Gymnasievalet!

14 oktober 2016,   By ,   0 Comments
Vi som ska välja till gymnasiet 2017. I facebookeventet ”Vi som ska välja till gymnasiet 2017″ kan eleverna se filmer som lindrar gymnasieångest, snacka med andra som ska välja till gymnasiet och ställa frågor till studievägledaren Canan Rosén. Tipsa eleverna att gå med i gruppen!

Koppla på med Tv-serien Gymnasieångest (5 x 15 minuter) där eleverna får möta inspirerande personer som har valt fel, misslyckats, ångrat sig, men ändå hamnat helt rätt. Även reportage som visar att det finns fler vägar till samma mål, vägen till drömjobbet är inte bara en! Detta är en satsning från UR Skola – Kunskapsbanken.

Din Talang – Yrkesutbildning är ett smart framtidsval. Sajten Din Talang vänder sig till alla elever (inklusive deras föräldrar) som står i begrepp att under perioden oktober, november och januari välja utbildningsprogram i gymnasiet. Temat för kampanjen är att yrkesutbildning är ett smart val och budskapet är att man både kan våga och starkare bör överväga att välja en yrkesutbildning och karriär efter intresseområde och talang.
Kampanjen fokuserar även på att göra klart för alla att man på alla yrkesprogram också kan välja att läsa kurser som ger grundläggande högskolebehörighet. Detta är en satsning inom ramen för Yrkesutbildningens år.

Gymnasieinfo ger elever information om yrken, program och skolor inför gymnasievalet. Läs eller se filmer om gymnasieprogrammen, läs om lärling och chanserna att få jobb efter utbildningen. Filmerna är textade på ett antal olika språk. Anpassad för mobiltelefon.
Välkommen även till Skolverkets andra webbplatser för att välja skola, utbildning och yrke: Utbildningsinfo – Välja skola – Om svenska skolan.

Trevlig läsning, Gabriella Holm

Läs mer här >>
Läs mer här >>
Läs mer här >>