Blog

Nyhetsbrev #104 Järnvägen, en framtidsbransch!

10 december 2018,   By ,   0 Comments
Järnvägen, en framtidsbransch!
Vet du och dina elever om att järnvägsbranschen står inför ett generationsskifte. Nästan hälften av järnvägsbranschens medarbetare går i pension inom en femårsperiod och då behöver vi fylla på med unga människor som brinner för hållbara transporter och samhällsbyggnad. Järnvägsbranschen är mitt i ett paradigmskifte där ny teknik, nya metoder och nya medarbetare ska skapa framtidens järnväg. Investeringarna, både i ny järnväg och underhåll av befintliga anläggningar, kommer att öka kraftigt och det är dessutom en stabil marknad över tid och med stora utvecklingsmöjligheter.

 

Många olika yrken och arbetsplatser
Vi söker bland annat personer som vill utbilda sig till eltekniker, signaltekniker, bantekniker och teletekniker, men också de med högskoleutbildning, som kan arbeta som entreprenadingenjörer, konstruktörer och projektörer. I järnvägsbranschen finns både privata och offentliga företag som arbetar med allt från att projektera järnväg till att bygga och underhålla anläggningarna, men även att genomföra transporter på järnvägen. Trafikverket är naturligtvis en av de stora arbetsgivarna, men det finns många fler i ett brett spektrum.

Var med och utveckla framtidens järnväg
Vi söker dig som har intresse av samhällsbyggnad, teknik och en vilja att vara med på en förändringsresa där vi i branschen tillsammans utvecklar framtidens järnväg.

Järnvägsjobb – Vår sajt
Vill du vara med och bidra till framtidens järnväg? På vår sajt, Järnvägsjobb.se, hittar du information och inspiration om yrken, utbildningar och lediga jobb. Läs mer här >>

Kontakta oss gärna!info@jarnvagsentreprenorerna.se

Susanne Andersson
susanne.andersson@jarnvagsentreprenorerna.se
08-6985884