Blog

Nyhetsbrev #112 Integrerad studie- och yrkesvägledning med intressant tävling om vatten

28 januari 2019,   By ,   0 Comments
Integrerad studie- och yrkesvägledning med intressant tävling om vatten
Med VVS-hjältarna har VVS-Branschens Yrkesnämnd skapat ett utbildningspaket bestående av lektioner och en filmtävling för att lyfta frågor och vattnets betydelse i samhället.

.

Utbildningspaketet erbjuder även ett underlag för att arbeta med integrerad studie- och yrkesvägledning, klicka här för att läsa mer >>
 

 

Intressanta lektioner och tävling
VVS-hjältarna lockar till lärande med hjärtat. Lektionerna handlar till exempel om den torra sommaren 2018 och hur situationen med tillgång till vatten och sanitet ser ut i världen. Genomgående är det frågor som är lätta för eleverna att relatera till. Genom att arbeta med lektionerna förbereder sig eleverna för tävlingen – att skapa filmer om vatten som inspirerar andra att göra hållbara val!
Du hittar VVS-hjältarnas lektioner här >>

Fina priser
Dessutom delas fina priser ut till de tre bästa bidragen. Vinnaren får 10.000 kronor, andrapris är 5.000 kronor och tredjepris är 2.500 kronor. Priserna delas ut som klasspriser vilket gör att eleverna stimuleras att stötta och hjälpa varandra.
Läs mer om tävlingen här >>

Viktiga datum
17 Januari – Start för inlämning av tävlingsbidrag.
22 Februari – Deadline för att lämna in tävlingsbidrag.
22 Februari till 4 mars – Jaga röster på era bidrag.
4 Mars – Röstningen avslutas.
11 Mars – Vinnarna presenteras.

 

 

Kopplat till kursplaner och de globala målen
VVS-hjältarna vänder sig till elever i årskurs 7-9. Både lektioner och tävling kopplas till gällande kursplaner i följande ämnen: Biologi, Geografi, Fysik, Kemi, Samhällskunskap, Teknik, Svenska och Bild. Lektionerna passar utmärkt för att arbeta ämnesövergripande och dessutom får man arbeta med de global målen.

Vid frågor om VVS-hjältarna vänligen kontakta:

kontakt@vvsyn.se

VVS-Branschens Yrkesnämnd
Box 17090, 104 62 Stockholm
Tel: 08-564 854 30