Blog

Nyhetsbrev #131, Nytt läsår – Nya SYV-möjligheter!

07 augusti 2019,   By ,   0 Comments
Hoppas du haft en härlig sommar och är laddad för ett läsår fyllt av nya SYV-möjligheter! Snart terminsstart och dags att dra igång nyhets/temabrevet, kan se redan nu att det blir en intensiv hösttermin med många utskick. Jag hoppas de ska inspirera dig och att du hittar användbart material och information som passar dig, dina elever och lärare. Som passar och berikar just er studie- och yrkesvägledande verksamhet. Hoppas du känner dig utvilad och laddad för ett nytt läsår!

 

3 snabba frågor – Vem är du som får nyhets/temabrevet?

Innan sommaren ställde vi 3 snabba frågor om yrkesroll, skolform och åsikt om utskicken. Så tacksam om du som inte svarat har 30 sekunder över, klicka här >>
 

SyvBarometern 2019

Bjuder på några färska bilder från SyvBarometern 2019. Dels en fråga angående Prao där vi kan se att för/efterarbete och lärarnas engagemang i detta kan behöva stärkas. Hur ser det ut på din skola? Sen en fråga angående i hur stor utsträckning du som Syv är involverad i att integrera studie- och yrkesvägledning i undervisningen tillsammans med lärare/övrig personal. Här finns stora möjligheter till utveckling. Varför inte ta chansen att jobba lite mer tillsammans med lärarna detta läsår?

Fråga: Var vänlig att ta ställning till följande påståenden (om Prao)

 

Fråga: I vilken utsträckning är du/Syv involverad i att integrera studie- och yrkesvägledning i undervisningen tillsammans med lärare/personal?

 

Vill du läsa mer om SyvBarometern 2019, se nyhetsbrev #128, Klicka här >>

Tipsa gärna dina kollegor om nyhetsbrevet så de också kan hänga med från början av läsåret, det kommer mycket matnyttigt! Passa även på att kika igenom syv.nu, bra länkar för att hitta material. Och byter du arbetsplats, glöm inte att anmäla din nya e-post.

 

Önskar dig en riktigt bra terminsstart!
Gabriella Holm