Blog

Nyhetsbrev #133, Koll på läget?

21 augusti 2019,   By ,   0 Comments
Koll på läget? Vi känner till varenda plats i Sverige och erbjuder dig utbildning och inspiration i flera ämnen. Erbjudande till dig som vill veta mer om samhällsbyggnad och koppla det till Läroplanen i flera ämnen Här nedanför har vi sammanställt Lantmäteriets erbjudanden till grundskola och gymnasium. Vi bidrar med digitalt material som kan öka elevernas kunskap om samhället, kartor, träna deras analysförmåga och ge dem chans att få kännedom om fler yrken. Materialet är anpassat till läroplanen.

 

Lantmäteriet vill att fler ska se arbete inom samhällsbyggnadsbranschen som ett naturligt yrkesval. Vi erbjuder personliga möten för målgruppen gymnasieelever som läser studieförberedande program. Ni får närmare kontakt med yrken och arbetsuppgifter inom juridik, GIS, kartografi och Samhällsbyggnad. Lärare samt studie och yrkesvägledare som arbetar på gymnasiet har möjlighet att boka en inspiratör till sin egen arbetsgrupp i mån av tid. Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige, säkrar ägandet av fastigheter och arbetar med fastighetsgränser.

Med Geoskolan som du hittar digitalt möter vi grundskolans och gymnasieskolans grundläggande behov av geografisk information. Det finns en bredd av yrken som startar med ett intresse för kartor och att kunna analysera information. Vi erbjuder er lekfulla sätt där eleverna får testa och uppleva kartan och kartinformationens möjligheter. Den digitala plattformen har tydliga kopplingar till geografi, historia, idrott och samhällskunskap. Vill du och din arbetsgrupp få hjälp med hur ni kan använda Geoskolan kan vi erbjuda uppstartsmöte via Skype.

 

Se vad vi erbjuder till de olika målgrupperna, klicka här >>

 

Länkar till filmer
Geodata i samhället – en film för unga om kartans betydelse, klicka här >>
Geodata i samhället-  en kort version, klicka här >>
Hur är det att arbeta som en Lantmätare, klicka här >> 

 

Vi kommer att närvara på mässor och arbetsmarknadsdagar precis som tidigare år, hoppas vi ses där!

 

Besök våra sociala medier
Linkedin
Facebook
Instagram

Annelie Hörberg
Lantmäteriambassadör
Lantmäteriet
Lantmäterigatan 2C, 801 82 Gävle
e-post Annelie.horberg@lm.se
Telefon 026-63 32 87
Mobil 072-508 75 73
Hemsida www.lantmateriet.se