Blog

Nyhetsbrev #147, Järnvägen – En framtidsbransch!

29 oktober 2019,   By ,   0 Comments

Satsningarna på järnvägen är större än någonsin, samtidigt som branschen står inför ett stort generationsskifte. Det innebär att vi inom de närmaste åren kommer att behöva fylla på med  medarbetare som brinner för hållbara transporter och samhällsbyggnad. Här finns det stora utvecklingsmöjligheter, vill du ha ett jobb som spelar roll? Då är möjligheterna hur stora som helst!

 

 

Järnvägsbranschen är en trygg bransch med stora möjligheter. Just nu pågår en teknisk revolution där järnvägen ska digitaliseras. Samtidigt jobbar vi stenhårt för att göra framtidens transporter och samhällen ännu mer klimatsmarta och hållbara. Därför behöver vi bli många fler!

Många olika yrken och arbetsplatser
Vi söker bland annat gymnasieutbildade som vill vidareutbilda sig till eltekniker, signaltekniker, bantekniker och teletekniker. Men även personer med högskoleexamen, som kan arbeta som exempelvis entreprenadingenjörer, konstruktörer och projektörer. Du även söka utbildningar för att kunna arbeta som lokförare och tågtekniker.

Inom Järnvägsbranschen finns många olika aktörer representerade av både privata och offentliga företag såsom infrastrukturhållare, transportörer, fordonstillverkare, fastighetsförvaltare och underhållsentreprenörer. Alla har skilda perspektiv men samma fokus – att uppnå konkreta resultat med fokus på kunderna på järnvägen. De arbetar med allt ifrån projektering och att bygga och underhålla anläggningarna till att genomföra transporter.

 

Utveckla framtidens järnväg med oss!
Vi söker personer som har intresse av samhällsbyggnad, hållbarhet och teknik – och som har en vilja att vara med på en förändringsresa där vi tillsammans utvecklar framtidens järnväg!

 

Vill du veta mer om möjligheterna i järnvägsbranschen? 
På vår sajt Järnvägsjobb.se hittar du information och inspiration om yrken, utbildningar och lediga jobb.

 

Klicka här och se och visa filmen Forma framtiden med oss!
 

Kontakta oss gärna!
info@jarnvagsentreprenorerna.se
webbmaster@jarnvagsjobb.se