Blog

Nyhetsbrev #157, Studiebesök från skolbänken – nu släpper vi nästa yrke!

28 januari 2020,   By ,   0 Comments
Framtidsfrön har, tillsammans med Uddeholms AB och IVAR studios, skapat virtuella studiebesök som låter dig följa med olika yrkesgrupper ut i produktionen på Uddeholms stålverk i Hagfors genom interaktiva 360-besök. Det första besöket ligger redan uppe på hemsidan och nu släpper vi ett nytt yrke – miljötekniker!

Uddeholms AB är en stor arbetsplats med många och varierande yrkestitlar. I detta besök får vi följa med till avdelningen för miljö och hälsa där en bland annat arbetar för att minska stålverkets miljöpåverkan och se till att de anställda har en trygg och säker arbetsplats. En vanlig arbetsdag för en miljötekniker består både av kontorsarbete, möten och besök ute i stålverket – och vi får följa med hela vägen!

 

 

Syftet med besöken är att erbjuda elever och lärare ett nytt läromedel som ger inblick i yrken som kanske annars är svåra att komma in och se rent fysiskt – kanske av säkerhetsskäl, kanske på grund av stora avstånd mellan skola och arbetsplats. Med de interaktiva studiebesöken vill vi ge eleverna en känsla för hur en vanlig arbetsdag kan se ut – både visuellt och genom de uppgifter som eleverna får lösa direkt i besöket!

 

Interaktiva studiebesök är ett Vinnovafinansierat projekt – Framtidens medarbetare i dagens stålindustri är en del av innovationsprogrammet Metalliska material och syftar till att försöka hjälpa till att stärka upp kompetensförsörjningen inom metallindustrin.

 

Läs mer här >>
 

Om Framtidsfröns plattform 

Här inne kan du i realtid följa dina elever när de genomför övningar och uppgifter som utmanar kreativiteten och stärker deras självkänsla. Du sätter upp din klass och skickar sedan ut unika länkar till övningen direkt till dina elever. Inte bara smidigt utan lärorikt och kul också – bättre än så kan det inte bli.

 

Så kommer du igång: 

• Skapa ett konto

• Testa demoövningarna

• Sätt upp din klass

• Skicka ut uppgifterna

LÄNK TILL LOGGA IN >>

Mer om Framtidsfrön >>