Blog

Nyhetsbrev #159, Hjälp dina elever att förbättra sin valkompetens

06 februari 2020,   By ,   0 Comments
Utöver svenska mästerskapet i yrkesskicklighet, konferenser, studie- och yrkesvägledning och de populära prova-på-aktiviteterna så erbjuder Yrkes-SM också möjligheter till en lärande pedagogisk process.

 

Oavsett om dina elever går på mellanstadiet, högstadiet eller gymnasiet är det av stort värde för dem att besöka Yrkes-SM. Besöket kan på många sätt kopplas till läroplanen, och inte minst målet med att förse elever med underlag för att välja fortsatt utbildning.

Den 22–24 april erbjuder WorldSkills Sweden och Familjen Helsingborg dig och dina elever att gratis få besöka Yrkes-SM i Helsingborg. Här får ni möjlighet att upptäcka, utforska och prova på olika yrken. En helt unik chans för dina elever att få information och inspiration inför sitt framtida studie- och yrkesval. Ni kan på nära håll följa när Sveriges yrkesskickligaste ungdomar gör upp om SM-titeln inom en rad spännande yrken.

 

 

Förbered er

Utöver svenska mästerskapet i yrkesskicklighet, konferenser, studie- och yrkesvägledning och de populära prova-på-aktiviteterna så erbjuder evenemanget också möjligheter till en lärande pedagogisk process. Där kan elever engagera sig före, under och efter evenemanget. Yrkes-SM kan förslagsvis användas som en upplevelsebaserad del i en temaundervisning. Kompletterat med förberedande material, filmer, yrkesspaning och redovisning kan man bygga ett helt temapaket kring arbetsmarknad, yrkesval och studieval. Ta del av vårt förberedande material, klicka här >>

 

 

Välkomna till Yrkes-SM den 22-24 april!

Läs mer här: https://yrkessm.se