Blog

Nyhetsbrev #160, Kostnadsfria läromedel för entreprenörskap och vägledning

14 februari 2020,   By ,   0 Comments

När eleverna får tillfälle att utveckla sina entreprenöriella förmågor som självkännedom, ansvarstagande och initiativförmåga stärks även deras valförmåga. Ung Företagsamhet erbjuder grundskolematerial och utbildningar där entreprenörskap och vägledning står i centrum.

Skapa ett konto på ungforetagsamhet.se, det är gratis!
Att skapa ett konto på ungforetagsamhet.se är gratis. Skapa ett konto och logga in för att ta del av Ung Företagsamhets material som underlättar samverkan mellan vägledare och lärare, samt skola och arbetsliv.
 

Samverkan mellan skola och arbetsliv, en viktig del i arbetet med entreprenörskap
Ung Företagsamhet har med stöd från Skolverket tagit fram en digital utbildning i entreprenörskap i grundskolan. Utbildningen innehåller grundläggande fakta och förmedlar praktiska tips från pedagoger och forskare som jobbar aktivt med entreprenörskap i skolan. Utbildningen är uppdelad i sex avsnitt varav ett handlar om samverkan mellan skola och arbetsliv. Tipsa gärna dina lärarkollegor om utbildningen, förhoppningsvis kan den ge uppslag på hur du som vägledare kan samverka med dina lärarkollegor i det breda vägledningsarbetet.

 

 

Stödmaterial för genomförande av studiebesök
När du loggar in på ungforetagsamhet.se kan du under Se möjligheterna ladda ner den kostnadsfria tilläggsaktiviteten Möte med en entreprenör. Ung Företagsamhet vill underlätta och stimulera samverkan med arbetslivet genom att erbjuda såväl lärarhandledning, material till handledare och elevhäfte för ett kvalitativt studiebesök. Kontakta gärna Ung Företagsamhet i din region så hjälper vi er gärna på vägen.

 

Produktens väg till handeln, vilka yrkeskategorier finns inom handeln?
Tillsammans med Handelsrådet har Ung Företagsamhet tagit fram den kostnadsfria tilläggsaktivteten Produktens väg till handeln. Där får eleverna möta yrkeskategorier som logistiker, inköpsassistenter, visual merchandiser och butikssäljare och en inblick i vilka yrkeskategorier som krävs för att ta en vara från fabrik till slutkonsument. Produktens väg till handeln innehåller såväl lärarhandledning som elevhäfte, och du hittar dem under Vårt samhälle när du loggar in på ungforetagsamhet.se.

 

 

Kontakta din region för mer stöd
Ung Företagsamhet består av 24 regioner som mer än gärna ger tips och stöd i arbetet med entreprenörskap. Runt om i landet arrangeras även ett flertal utbildningar och workshops, ta kontakt med din region för mer information om vad vi kan göra för dig!