Blog

Nyhetsbrev #165, Två yrken som står sig även genom kriser!

26 mars 2020,   By ,   0 Comments
Byggnadsplåtslagare och ventilationsmontör – två stabila yrken!

Bli plåtslagare – alltid strålande utsikter!
Plåtslageribranschen söker med ljus och lykta efter fler händiga och kreativa ungdomar lämpade för att lära sig utföra mästerverk på tak och fasader. Variationen i yrket är stor, allt ifrån jobb på villatak i stålplåt till att täcka ett kulturhistoriskt kyrktorn i koppar. Montering av regnvattensystem och säkerhetsanordningar, målning, rengöring och snöskottning av taken samt tilläggsisolering kan också ingå i arbetet. Ofta utförs arbetet på höga höjder. Kanske har just Du framtidens hantverksmästare bland dina elever?

På vår hemsida kan du läsa mer om yrket, lön och karriär, göra ”Plåtslagartestet” och ”Verktygstestet” m.m. Där finns också kontaktuppgifter till oss på PVF.

Facebook
 Instagram

Bli ventilationsmontör – bra drag i branschen nu och i framtiden!
Även ventilationsbranschen är på jakt efter fler duktiga montörer till ett yrke där utvecklingen går fort framåt och framtiden ser ljus ut. Ventilationsmontören är något av en problemlösare som får jobba med tillverkning, montering och skötsel av alla delar i en ventilationsanläggning. Så gillar man att både använda hjärnan och jobba praktiskt är det här ett toppenyrke. Ventilation är dessutom ett område där möjligheterna att specialisera sig eller bredda sig är mycket stora.

På vår hemsida kan du läsa mer om yrket, lön och karriär, göra ”Ventmontörtestet” och ”Verktygstestet” m.m. Där finns också kontaktuppgifter till oss på PVF.

Facebook
 Instagram
Kontakt
Kaveh Nowroozi
kaveh.nowroozi@pvf.se
0737-291281