Blog

Nyhetsbrev #167, Tekniksprånget öppnar för ansökan 16 april-16 maj

14 april 2020,   By ,   0 Comments
– Låt inte era elever missa en unik chans att testa ett ingenjörsjobb och få betalt!

Nu har alla avgångselever från NA/TE chansen att söka Tekniksprånget för att praktisera som ingenjör. Ansökan till höstens praktik är öppen mellan den 16 april och 16 maj!
 

 

Tekniksprånget är ett nationellt praktikprogram på fyra månader. Deltagarna får en egen handledare, praktiklön, värdefulla kontakter och en unik möjlighet att tidigt få testa ingenjörsyrket.

För att söka krävs att personen har läst NA eller TE och är under 21 år. Vi välkomnar även ansökningar från personer i behov av särskilt stöd.

Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien med syfte att inspirera fler unga att välja en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad ingenjörsyrket kan innebära. 8 av 10 deltagare vill bli ingenjör efter avslutad praktik.

 

Se filmen om Elsa Arksand som gjorde Tekniksprånget hos Swedavia
 

Kontakt
teknikspranget@iva.se
www.teknikspranget.se

 

Instagram
Facebook
Twitter
LinkedIn
 

Om Tekniksprånget
Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen, satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.Sedan 2012 har Tekniksprånget haft 19 000 sökande och förmedlat praktik till ca 4400 ungdomar. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera unga i hela Sverige till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad ingenjörsyrket kan innebära. Över 200 arbetsgivare medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på över 120 orter runt om i Sverige. Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) har, på uppdrag av Skolverket, drivit projektet under många terminer och vi ser att det fungerar!