Blog

Nyhetsbrev #169, Dags att byta karriär? 
– Jobba med något som är viktigt på riktigt!

29 april 2020,   By ,   0 Comments
96% får jobb direkt efter examen – välj en YH-utbildning inom samhällsbyggnad!.

 

 

Livet präglas av minnen och känslor kopplade till byggnader utan att vi ens reflekterar över det. Några Instagramprofiler fick i uppdrag att berätta om byggnader och anläggningar som har betytt mycket för dem. Det resulterade i berättelser som vi alla kan relatera till. Instagramprofilen Emma Johansson är en av de som vill hylla byggbranschen och tipsa om utbildningar som leder dit. På bilden ovan ser vi henne framför ett av sina smultronställen.

 

Snabb utbildning till karriär
inom samhällsbyggnad!

Var med och bidra till något som blir bestående. Välj en YH-utbildning inom bygg- och anläggning!
 

 

”Byggbranschen är så mycket mer än byggarbetsplatser. Det  finns många spännande, kreativa, och utvecklande jobb att söka sig till oavsett var i livet man är, eller vilket intresse man har.” Julia Khouri, som har Instagramkontot khouri.julia, berättar om bilvägen som leder till hennes favoritplats vid havet. ”Här kan jag bara vara Julia. Axlarna sjunker, jag andas och alla bekymmer känns plötsligt avlägsna. Havet betyder så oerhört mycket för mig.”…”Vägen som tar mig till havet, simhallen där mina barn lärt sig simma, sjukhuset där jag fått ovärderlig hjälp och den vackra parken jag strosar genom när jag är inne i stan.”

 

 

Instagramprofilen Johanna Berglund, bakom kontot Snickarglädjen, tänker på stallet och ridanläggningen där hon har spenderade åtskilliga timmar av sin uppväxt. ”Jag klurade länge på vilka byggnader jag vistats mycket i, men eftersom jag till och med har gått på ridsportgymnasium inser jag att det är i stallet och ridanläggningar som jag har hållit till. Här har jag mått bra och är så oerhört tacksam för byggbranschen som byggt upp alla fina anläggningar. Det är ju så viktigt att det finns platser vi kan skapa minnen vid och må bra i, inte bara hemmet.”

 

 

För Emma Johansson, bakom Instagramkontot whatdecoratesmyday, är det vardagshemmet och nyinköpta gamla huset i Överkalix som ligger närmast hjärtat, men hon vill även uppmärksamma andra betydelsefulla byggprojekt som är viktiga i våra liv . ”Alla vägar, broar, tunnlar, järnvägar, industrier, gruvor, parker och för att inte tala om infrastrukturen under jord. Allt är planerat in i minsta detalj. Och bakom allt finns smarta hjärnor som tänkt ut hur allt ska hänga ihop. De närmsta åren står man inför stora pensionsavgångar i byggbranschen, så till alla er som väljer den yrkesbanan kan jag bara säga; GRATTIS! Ni kommer inte gå sysslolösa. För den som vill utbilda sig snabbt och nära yrkeslivet är Yrkeshögskolan ett bra alternativ.”

 

Läs här om vilka 2-åriga YH-utbildningar som leder till en karriär i byggbranschen.
 

Kontakt

Kristina Melander, press- och kommunikationsansvarig, Byggföretagen
kristina.melander@byggforetagen.se
Tel: +46 8 698 58 58

 

 

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för seriösa bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. https://byggforetagen.se/