Blog

Nyhetsbrev #171, Tävla med yrkeskampen

19 maj 2020,   By ,   0 Comments
Yrkeskampen är en praktisk ”Vi i femman” tävling, fast för elever i högstadiet. Med Yrkeskampen breddar du dina elevers perspektiv och ökar deras valkompetens på ett roligt sätt.

 

Vill du arrangera tävlingen Yrkeskampen för dina elever, eller kanske för hela skolan? Yrkeskampen är en slags praktisk ”Vi i femman” fast för elever i högstadiet. Yrkeskampen syftar till att lära eleverna mer om de 12 yrkesprogrammen som finns på gymnasiet, på ett lekfullt sätt genom praktiska moment.

I materialet för Yrkeskampen finns ett antal tävlingsmoment utvalda från olika yrkesprogram. Man kan välja att göra det till en Yrkeskamp för hela skolan, eller bara för en klass. Tävlingsmomenten är utarbetade för att ge eleverna en utökad förståelse för de olika yrken som finns inom yrkesprogrammen, och syftar till att bredda perspektiv och öka valkompetensen. Till materialet finns även en lärarhandledning.

Hämta materialet samt lärarhandledning här >>

 

 

Lektionshandledningar på flera språk

 

Nu finns våra populära lektionshandledningar översatta till flera språk som engelska, franska och arabiska. I handledningsmaterialet i form av olika lektionspass, diskuteras olika yrkens roll i samhället, myter om gymnasievalet och hur elever kan förbereda sig inför PRAO & praktik. Till materialet finns också en ordlista med vanliga begrepp kopplat till utbildning och gymnasieval.

Syftet med lektionshandledningarna är att elever ska få lära sig om olika yrken och utbildningar samt reflektera kring vad de skulle vilja arbeta med i framtiden.

Ladda ner våra utbildningspaket