Blog

Nyhetsbrev #173, Lantmäteriet

13 augusti 2020,   By ,   0 Comments
Lantmäteriet erbjuder ett Intressetest inom samhällsbyggnad, digitala läromedel och inspirationsföreläsningar!

 

Lantmäteriet vill att fler ska se ett arbete inom samhällsbyggnadsbranschen som ett naturligt yrkesval. Ungdomar får med hjälp av Lantmäteriets material en inblick i yrken och arbetsuppgifter inom juridik, geografiska informationssystem, kartografi och samhällsbyggnad.

 

Möt oss digitalt

Vill du och din arbetsgrupp möta oss digitalt för att lära er mer om yrken, utbildningar, få tips om webbsidor där ni kan hitta relevant information och hur samhällsbyggnad kan kopplas till läroplanen? Hör gärna av er!

Vanligtvis erbjuder Lantmäteriet besök och personliga möten för gymnasieelever på studieförberedande program samt för lärare och vägledare. Med hänvisning till läget vi befinner oss i nu med Covid-19 erbjuder vi i dagsläget digitala möten i väntan på att läget ska förändras.

Nytt för i år är att vi har gjort ett intressetest som hjälper elever att fundera på sina förmågor och intresseområden.

Ladda ner intressetestet här >>
 

Lantmäteriets digitala material:

  • Lantmäteriets intressetest – passar för gymnasiet och högstadiet
  • ”Du behövs”, Lantmäteriets utbildningsbroschyr – passar för gymnasiet. Den nya broschyren för 2020-2021 publiceras under hösten.
  • Geoskolan.se – passar för grundskolan och gymnasieskolan. Ger en grundläggande kunskap av geografisk information. Det finns färdiga lektionsförslag att använda. Det finns en bredd av yrken som startar med ett intresse för kartor och att kunna analysera information. Den digitala plattformen har tydliga kopplingar till geografi, historia, idrott och samhällskunskap. Vill du och din arbetsgrupp få hjälp med hur ni kan använda Geoskolan kan vi erbjuda uppstartsmöte via Skype.
Läs mer om våra erbjudanden >>
 

För bokning Kontakta:
Annelie Hörberg
Lantmäteriambassadör         

Lantmäteriet
Lantmäterigatan 2C, 801 82 Gävle
E-POST Annelie.horberg@lm.se
TELEFON 026-63 32 87
MOBIL 072-508 75 73
HEMSIDA www.lantmateriet.se

LinkedIn
Facebook
Instagram