Blog

Nyhetsbrev #185, Järnvägen – en framtidsbransch!

12 oktober 2020,   By ,   0 Comments
Satsningarna på järnvägen är större än någonsin, samtidigt som branschen står inför ett stort generationsskifte. Det innebär att vi inom de närmaste åren kommer att behöva fylla på med många människor som brinner för hållbara transporter och samhällsbyggnad. Här finns det stora utvecklingsmöjligheter, både för den som vill jobba direkt efter gymnasiet och för den som har en högskoleexamen!

 

Järnvägsbranschen är en trygg bransch med stora möjligheter. Just nu pågår en teknisk revolution där järnvägen ska digitaliseras. Samtidigt jobbar vi stenhårt för att göra framtidens transporter och samhällen ännu mer klimatsmarta och hållbara. Därför behöver vi bli många fler!

 

Många olika yrken och arbetsplatser

Det mest kända yrket inom järnvägsbranschen är lokförare, få ungdomar känner idag till vilka karriärmöjligheter som finns inom järnvägen. Vi söker bland annat gymnasieutbildade som vill vidareutbilda sig till eltekniker, signaltekniker, bantekniker och teletekniker. Men även personer med högskoleexamen, som kan arbeta som exempelvis entreprenadingenjörer, konstruktörer och projektörer.

I järnvägsbranschen finns det både privata och offentliga företag. De arbetar med allt ifrån projektering och att bygga och underhålla anläggningarna till att genomföra transporter på järnvägen. Trafikverket är naturligtvis en av de stora arbetsgivarna, men det finns många fler i ett brett spektrum.

 

Utveckla framtidens järnväg med oss!

Vi söker personer som har intresse av samhällsbyggnad, hållbarhet och teknik – och som har en vilja att vara med på en förändringsresa där vi tillsammans utvecklar framtidens järnväg!

 

Järnvägen spelar en viktig roll för hela samhället. Inom branschen finns det många spår framåt
– men vilken roll vill du spela?
 

Vill du veta mer om möjligheterna i järnvägsbranschen?

På vår sajt ”Järnvägsjobb”  hittar du information och inspiration om yrken, utbildningar och lediga jobb.
 

Kontakta oss gärna!

info@jarnvagsentreprenorerna.se
webbmaster@jarnvagsjobb.se