Blog

Nyhetsbrev #193, Fastighetsbranschen står inför omfattande förändringar!

18 november 2020,   By ,   0 Comments

Fastighetsbranschen står inför omfattande förändringar. Stora pensionsavgångar, nya tekniska kompetenskrav, nya energimål och tillväxt gör att branschen behöver rekrytera och det finns karriärmöjligheter inom alla områden.

Jobba-i-fastighetsbranschen.se

 

För att möta kompetensbehovet och öka branschens synlighet lanserade Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) en ny branschplattform, Jobba-i-fastighetsbranschen.se

Målgruppen för sajten är studenter, arbetssökande och studie- och yrkesvägledare.
Här kan man hitta information och nyheter om branschen, utförliga beskrivningar om branschspecifika yrkesroller, lista på arbetsgivare och en sökfunktion för att hitta rätt utbildning baserad på nivå och ort.

Material för Studie- och yrkesvägledare

Följande gratismaterial finns att beställa digitalt på
Gratis i skolan och i fysisk form på Utbudet.
 

 

Fastighetsbranschen är en framtidsbransch! Här finns yrken på alla nivåer på karriärstegen. Du kan jobba som fastighetsvärd, fastighetsskötare, fastighetstekniker, fastighetsingenjör och fastighetsförvaltare och till dessa yrken kan du läsa både på gymnasiet, yrkeshögskolan och på universitet/högskola. Och fastighetsbranschen har ett ständigt rekryteringsbehov. I det här häftet kan du läsa mer och hitta ditt framtida jobb.

 

 

Som en del av den nya satsningen har FU tillsammans med flera andra aktörer inom branschen har tagit fram 5 starka skäl för att jobba inom fastighetsbranschen.

För dig som är studie- och yrkesvägledare finns de sammanfattade i en broschyr som går att beställa kostnadsfritt på Utbudet.se

 

Webbinarium: Olika vägar till fastighetsbranschen

Den 24 september gästade vi arbetsförmedlingen för att berätta mer om hur man kan bli en del av fastighetsbranschen.

Under webbinariet får tittarna reda på vad yrkena innebär och vilka utbildningsvägar man kan gå för att få den kompetens som behövs.

Klicka på bilden för att komma till webbinariet.

 

Följ oss på sociala medier:

 

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter