Blog

Nyhetsbrev #218, Meteorit slår ut tillgången till rent vatten – nu måste samhället räddas

14 september 2021,   By ,   0 Comments
En meteorit har slagit ner i närheten av ett avlägset men modernt litet samhälle. Följden är att alla samhällsfunktioner är utslagna, även vattenförsörjningen. Det innebär att tillgången till rinnande vatten och fungerande avlopp är obefintlig.

I höst kan elever i åk 7–9 vinna 10 000 kronor till klasskassan genom att tävla med VVS-hjältarna. Utmaningen är att prioritera vattenresurser efter ett förödande meteoritnedslag.  Vilka delar är i störst behov av rent vatten? Biografen, bondgården, hushållen, ishallen, kärnkraftverket, mataffären, pizzerian, räddningstjänsten, sjukhuset, skolan eller kanske äldreboendet?

Läs mer om tävlingen här >>

 

Det är tur att VVS:are finns!

Tänk dig en skoldag utan VVS. Inga fungerande toaletter, inget rent vatten i matsalen, ingen duschar i idrottshallen, ingen värme i klassrummen och inget kaffe i lärarrummet.

Utan VVS stannar inte bara skolan och Sverige utan också hela världen. Utan vatten, sanitet och hygien kan inte företag blomstra, sjukhus fungera eller barn gå i skolan. Tillgången till välutbildade VVS-montörer är viktiga för båda människor och samhällen och för att nå det globala målet nr 6 – rent vatten och sanitet till alla.

VVS- och fastighetsprogrammet är utbildningen för den som vill vara med och bidra till att människor får ett bra liv. VVS:are får vardagen att funka.

 

Skolor som ger det lilla extra 

Att välja rätt skola är lika viktigt som att välja program på gymnasiet. För elever som vill läsa på VVS- och fastighetsprogrammet har vi gjort det enkelt – VVS-college är skolor som ger lite mer.

Skolor som får kalla sig VVS-college har lärare med rätt kunskap, bra lokaler, rätt verktyg och material, schyssta elevutrymmen och koll på arbetsmiljön. Dessutom ser de till att eleverna får rätt kunskap och gör dem ännu mer eftertraktade som lärling.

Läs om VVS-college och vilka skolor som är godkända här >>

 

Mer information
På VVS-branschens yrkesnämnds hemsida har vi information om utbildning och yrken och annat som är bra att ha som studie- och yrkesvägledare.
På vår hemsida vvsyrken.se finns intervjuer och filmer om branschen och våra yrken. Sidan vänder sig till främst till elever som ska välja gymnasieprogram.

Besök våra sociala medier
Instagram
Facebook

Kontakta oss om du har frågor om utbildningarna och våra yrken!
08-564 854 30 eller kontakt@vvsyn.se