Blog

Nyhetsbrev #237, Inspirera genom TYAs ambassadörer

13 januari 2022,   By ,   0 Comments
Vi vet alla hur viktiga ni som SYV är i att stötta eleverna i valet av gymnasieprogram. Nu har du chans att visa elever som står inför sitt val hur vardagen ser ut för gymnasieelever på Transportprogrammet och Flygteknikutbildningen.

 

 

Vi tror på att prata och inspirera via eleven och har därför valt att eleverna själva är ambassadörer för sitt program. På Instagram berättar de varje vecka om sin vardag. På tya.se har vi också samlat information om skolor, inriktningar och karriärmöjligheter. Nedan hittar du en sammanställning för att förenkla för dig.

 

Plugga till flygmekaniker – välj flygteknikutbildningen

Som flygmekaniker arbetar du på ett flygbolag eller i en fristående underhållsverkstad. Flygmekaniker arbetar i huvudsak med tillsyn, service och rutinarbeten på både flygplan och helikoptrar. Som certifierad flygmekaniker kan du även jobba utomlands. På tya.se har du möjlighet att läsa mer om vilka inriktningar och karriärmöjligheter som finns, klicka här >>

Är du intresserad av att besöka hangaren och se hur det ser ut, titta på vår 360 film.
 

Vill du veta hur det är att plugga på gymnasiet?
Följ våra 6 ambassadörer som berättar om sin vardag på Instagram på sidan plugggaflygteknik, klicka här >>

 

Bli lastbilschaufför  – välj Transportprogrammet

Går du i högstadiet och funderar på att bli lastbilschaufför? Det är ett yrke som passar dig som gillar fordon och vill ha ett fritt jobb. Oavsett om du är social och vill träffa mycket folk eller trivs bäst ensam i din hytt finns det en inriktning för dig. Och du behövs, det är lätt att få jobb direkt efter gymnasiet. På tya.se har du möjlighet att läsa mer om vilka inriktningar och karriärmöjligheter som finns.

Gör testet och se vilken inriktning på lastbilschaufför som passar dig bäst >>

 

Vill du veta hur det är att plugga på gymnasiet?
Följ våra 7 ambassadörer som berättar om sin vardag på instagram på sidan blilastbilschauffor, klicka här >>

 

Vill du ha kontakt med våra regionala projektledare
Här hittar du kontaktuppgifter >>

 

Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd
Vi utvecklar anslutna företag och medarbetare i morgondagens transportbransch. Vi driver på utvecklingen för säkrare och mer hållbara arbetsmiljöer. Tillsammans med våra företag och parter, medarbetare, skolor och myndigheter vill vi skapa Sveriges bästa jobb.