Blog

Nyhetsbrev #31, SYV I Vid Bemärkelse – Koppling Till Läroplaner & Ämnen

06 april 2017,   By ,   0 Comments
Energiföretagen:
Energiföretagen har 2 spännande nyheter. #lysandeenergi är ett strålande ämnesövergripande lektionsmaterial för åk 8-9 i fysik, svenska och bild, som syftar till att stimulera elevers intresse och engagemang för framtidens energiförsörjning.

Nummer två är helt nya energi – och teknikföreläsningarna som syftar till att hjälpa eleverna att förstå vad jobben i branschen leder till.
Läs mer & ladda ner material här >>Arena skolinformation:
Arena skolinformations senaste tillskott är undervisningsmaterialet ”På lika villkor – jämställdhet genom livet” som tar ett helhetsgrepp kring jämställdhet med fokus på arbetslivet. Förhoppningen är att undervisningsmaterialet ska bidra till att gymnasieelever gör medvetna val i sina kommande arbetsliv. Materialet är användbart i ämnen på både praktiska program som teoretiska, temaarbeten och studie och yrkesvägledning. Framförallt inom historia och samhällskunskap, vilket är ämnen som alla elever på de nationella programmen undervisas i.
Läs mer & ladda ner material här >>

Geologisk:
Geologisk är en digital skolsatsning om samspelet mellan geologi, naturresurser, hållbarhet och samhällsplanering. Geologisk består av tre teman med totalt tio övningar som övar förmågorna i svenska, samhällskunskap, biologi, kemi, teknik, geografi och naturkunskap. Varje övning innehåller olika elevaktiva uppgifter med koppling till framtidens arbete och studier. Varje övning på Geologisk har material som kopplar till studie- och yrkesvägledning. Hur är det egentligen att arbeta med yrken kopplade till geologi? Geologi är väldigt mångsidigt och berör många yrken! Materialet vänder sig framför allt till årskurs 7-9 och gymnasiet.
Läs mer & ladda ner material här >>

Passar på att önska en riktigt Glad påsk!
Gabriella Holm

Läs mer här >>
Läs mer här >>
Läs mer här >>