Blog

Nyhetsbrev #32, Ung I Axfood, EU Careers & Ingenjörsvägen

20 april 2017,   By ,   0 Comments
Ung i Axfood: 
Traineeprogrammet riktar sig mot ungdomar som har gått ut Ekonomiprogrammet och Handels- och administrationsprogrammet på gymnasiet med fullständiga betyg, söker jobb och är under 25 år. Uttagningen sker löpande. Tipsa ungdomarna att söka nu!  Traineeprogrammet är avlönat och genomförs på Willys- och Hemköpsbutiker runt om i landet – från Trelleborg hela vägen upp till Kalix. Finns även tryckt material att beställa och dela ut till eleverna! Läs mer här >>EU careers: 
Jobb eller praktik inom EU? Universitets- och högskolerådet (UHR) erbjuder information, utbildningsmöjligheter och stöd på vägen till en EU-karriär.

De anordnar bland annat kostnadsfria seminarier och utbildning inför uttagningsprov för arbete inom EU:s institutioner, samt stöd och tips för att söka betald praktik vid EU-institutionerna. Nästa seminarie är i Borås den 5 maj – EU som karriärval. Det finns även ”EU careers Ambassadors” att kontakta på flera universitet ute i landet!
Läs mer här >>

Ingenjörsvägen:
Den kompletta informationssajten för SYV och ungdomar som vill veta mer om ingenjörsutbildningar och vad en ingenjör egentligen gör. Här finns information om ingenjörsutbildningar, arbetsmarknad och svar på de vanligaste frågorna kring ingenjörsyrken och utbildningsvägar. Även intervjuer med ingenjörsstudenter och unga ingenjörer, I satsningen Ingenjörsvägen från Teknikföretagen ingår även SYV-träffar och tryckt material. Läs mer här >>

Ps FSJ har nu tryckt upp sin affisch om Järnvägsjobb, utbildningsvägar fram till yrkesutgångar. Maila din beställning till camilla.karlsson@almega.se.

Trevlig läsning!
Gabriella Holm

Läs mer här >>
Läs mer här >>
Läs mer här >>