Blog

Nyhetsbrev #59, Teknikföretagen

14 december 2017,   By ,   0 Comments
En mötesplats för tjejer som vill söka teknik
Gymnasievalet närmar sig. Ett enkelt val för vissa, men inte för alla. En del är rädda att de inte ska känna någon i sin nya klass och då kan det kännas mycket enklare att bara söka samma som sin bästis.

Men, det är så dumt att söka ett program som man inte vill gå bara för att ens kompisar ska gå det.

Våga välja teknik – Ny facebookgrupp tillsammans med Therese
Tillsammans med Therese Lindgren har Teknikföretagen därför skapat FacebookgruppenTjejer som vill gå teknik. Gruppen är till för tjejer/ickebinära som är intresserade av att söka teknikprogrammet eller andra teknikutbildningar på gymnasiet.

Syftet är att hitta andra likasinnade för att kunna diskutera och peppa varandra inför gymnasievalet.  Tjejer som vill gå teknik är alltså en mötesplats där tjejer kan träffa kompisar, kanske till och med sina framtida klasskompisar, och självklart snacka teknik.

Träffa ingenjörerna på jobbet! Du har väl inte missat våra filmer?
På ingenjörsvägen.se finns filmer inspelade på olika teknikföretag, t.ex. Saab, IBM, Volvo och Tobii. I dessa filmer får du träffa ingenjörer som berättar om sina jobb. Filmerna är cirka 2 minuter långa. Tipsa gärna dina elever!
Teknikcollege
Certifierade teknik- och industriutbildningar med god företagssamverkan
Tipsa dina studenter om att de på Teknikcollege.se kan läsa om vad det innebär när en utbildning är certifierad som ”Teknikcollege”. Här kan ni också hitta vilka utbildningar i regionen som är Teknikcollege.