Blog

Nyhetsbrev #87, Handelns Jobbskuggardag – Nytt Material För Studie- Och Yrkesvägledning!

06 september 2018,   By ,   0 Comments
Handelns jobbskuggardag – Nytt material för studie- och yrkesvägledning!
Handeln sysselsätter mer än en halv miljon människor och är en viktig ingång för unga till den svenska arbetsmarknaden. Nu lanserar Handelsrådet ett nytt material för studie- och yrkesvägledning. Under handelns jobbskuggardag får elever från högstadiet följa en person en vanlig dag på jobbet. Eleverna får samtidigt en bild av olika yrken inom handeln.

Ett komplement till PRAO 
Handelns jobbskuggardag kan ses som ett komplement till, eller ett sätt att genomföra
PRAO. Samtidigt är dagen, eller perioden, ett bra verktyg för integrerad studie- och yrkesvägledning i skolan. Som stöd till jobbskuggardagen finns ett lektionspaket med fem lektioner, kopplade till kurs- och läroplaner. Med hjälp av lektionerna kan pedagoger och elever jobba med integrerad studie- och yrkesvägledning på ordinarie lektionstid.

Karriär i handeln
Handelsrådets sajt karriarihandeln.se är utgångspunkten för jobbskuggardagen. Här finns också karriärs-quiz, yrkeskarta, samverkanstöd mm. Dessa verktyg kan användas av elever, lärare och studie- och yrkesvägledare. Läs mer här >>

Youtubeprofilen Therese Lindgren testar Handelsrådets material!
Med hjälp av yrkeskartan.se visar Therése på den breda palett av yrken som hör till handelsområdet. Sedan går hon ut i verkligheten och ”jobbskuggar” hos näthandelsjätten Footway och får praktisk inblick i en av handelns många yrkesroller: onlinemarknadsförarens.

 

 

Handelsrådet bjuder nu in till en SYV-träff, save the date!
Fredagen den 7 december kl.10.00-13.30 (ink.lunch), Stockholm

Här får du veta mer hur handelns digitalisering påverkar utbildning och jobb. Du får en genomgång i de material Handelsrådet erbjuder för skola och ungdomar. Vill du ha en inbjudan till träffen? Anmäl ditt intresse genom att skicka dina kontaktuppgifter till therese.forslin@handelsradet.se

Evenemanget är precis som våra material, helt konstandsfritt. Varmt välkommen!

Kontakt 
Therese Forslin, Handelsrådet
therese.forslin@handelsradet.se