Blog

Nyhetsbrev #95 Varför Ska Man Satsa På En Karriär Inom Kemiindustrin? Kemikarriär Ger Svaret!

10 oktober 2018,   By ,   0 Comments
Kemiindustrin är en stor och viktig sektor inom svensk industri och det går bra för kemiföretagen. Behovet av att anställa nya medarbetare ökar, men många unga har en otydlig bild av hur det är att jobba inom kemiindustrin. Det vill vi från bransch- och arbetsgivar­organisationen IKEM ändra på!.

Kemikarriär – Ny digital satsning med personliga intervjuer
Genom filmade intervjuer med personer i olika yrkesroller tillsammans med enkla fakta ger IKEM:s nya digitala satsning, Kemikarriär, en lättillgänglig och tydlig bild av de olika yrken som finns inom kemiindustrin. Vi har intervjuat allt från processoperatörer och drifttekniker till forskare, säljare och kommunikationschef.Du kan se en exempelfilm nedan eller gå direkt till vår youtube kanal för att ta del av alla våra filmer.

 

 

Idag konkurrerar kemiindustrin med övriga industrisektorer om kemister och kemiingenjörer. Prognoser visar att brist på kemister väntar inom en snar framtid. Samtidigt har vi från branschen misslyckats med att visa upp det breda utbudet av yrkesroller och karriär­möjligheter som finns inom kemiindustrin. Vi har helt enkelt inte lyckats locka tillräckligt många unga att satsa på en karriär inom industrin.

Med Kemikarriär vill vi öka förståelsen för vad kemiindustrin är, att den finns över hela landet, att den är betydelsefull för Sverige och att den bidrar till att göra framtiden grön. Framför allt vill vi att unga människor ska få upp ögonen för att det finns många spännande och utvecklande yrkesroller inom kemiindustrin.

Sajten fylls kontinuerligt på med fler intervjuer och mer fakta för att den ska kännas levande.

Välkomna till kemikarriar

Kontakta oss gärna!
Greta Hjortzberg, Greta.Hjortzberg@ikem.se 
 

Bakom Kemikarriär står IKEM med 1400 medlemsföretag och 70 000 medarbetare inom kemi, plast och materialbranscherna. Organisationen företräder svenska och utlandsägda företag med gemensam vision för hållbar tillväxt: att utveckla industriella lösningar till de globala samhällsutmaningarna.