Välj rätt väg – välj motorbranschen!

Företagen i motorbranschen nyanställer och framtidsutsikterna är mycket goda för den som har rätt utbildning. Läs mer om de många karriärvägarna och beställ material på www.bilproffs.se. Möt motorbranschens inspiratörer på Framtidstågets turné under kommande hösttermin!

Om våra yrken:
Personbilsmekaniker
Bilskadereparatör
Fordonslackerare
Lastbilsmekaniker
Maskinmekaniker
Reservdelsspecialist

Nytt skolmaterial åk 5-6 – passar inom teknik, samhällskunskap och bild & SYV!
Motorbranschens yrkesnämnder har tagit fram ett skolmaterial om bilens tekniska utveckling och betydelse för hur vi bor, arbetar och lever idag. Materialet riktar sig till mellanstadieelever i årskurs fem och sex. Förutom att förbättra kunskapen om motorbranschen är syftet att öka elevernas intresse för branschen. Lektionsmaterialet har arbetats fram i samarbete med grundskolelärare. Läs mer och ladda ner materialet här >>

Lektionsmodell om motorbranschens yrken, åk 7-9
Vill du synliggöra motorbranschens yrken, kopplad till Lgr-11? Bilproffs.se har en lektionsmodell som lyfter fram yrkena och passar att användas både inom SO, SV och Teknik. Du kan läsa mer om och ladda ner den genom att klicka här.

The motor trade in eleven languages
Det finns även möjlighet att läsa och beställa information om motorbranschen och de olika yrkena och utbildningsvägarna på 11 olika språk:
Klicka här för att läsa mer & ladda ner pdf:er.
Klicka här för att beställa fysiskt.

 

A2 plansch – Motorbranschens vägar & möjligheter! Kostnadsfri!
Beställ här >>