framtidens energi – din framtid?

”Jag känner speciellt för el, det kanske låter torrt, men el möjliggör allt” säger Caroline 28 år som arbetar både strategiskt och operativt med servicekontrakt för växelströmsanläggningar över hela världen.

Medarbetarna i Sveriges energiföretag vill utveckla ett i alla delar hållbart energisystem där vi tillsammans möter utmaningar som klimathot och urbanisering, och drar nytta av en ökad digitalisering. Vi delar visionen om att skapa ett samhälle med hållbar energi för alla, alltid.

Att arbeta med att berätta om energibranschen, vårt kompetensbehov och de yrkesmöjligheter som jobben i energibranschen erbjuder är en viktig del av Energiföretagens Sveriges uppdrag.

 

Exempel på informationsmaterial:

  • #lysandeenergi – ett strålande ämnesövergripande lektionsmaterial för åk 8-9 i fysik, svenska och bild, som syftar till att stimulera elevers intresse och engagemang för framtidens energiförsörjning. Materialet går utmärkt att genomföra som en temadag, gärna kombination med ett studiebesök hos ditt lokala energibolag.
  • Energi – och teknikföreläsningarTillsammans med Energy Competence Center vill vi prata med skolungdomar i grund- och gymnasieskolan om det vi i energibranschen åstadkommer. Med hjälp av energi – och teknikföreläsningarna hjälper vi eleverna förstå vad jobben i branschen leder till. Vi belyser värdet av att läsa både matematik, teknik och språk för att vara en del av att skapa en bättre vardag, för fler människor, världen över. Intresserade skolor kontakta oss >>
  • Vad är Energi- och teknikföreläsningar? Se filmen nedan.

Följ Energiföretagen på Twitter, Facebook och LinkedIn för att ta del av nyheter, delta i events och möta personer som har hittat sina drömjobb i energibranschen.