Euroguidance

Euroguidance – för din ivägledning

Att åka iväg till ett annat land för att plugga, praktisera eller prova på volontärarbetet är inget man gör med kort framförhållning. Även den ivrigaste kan behöva sondera, planera och fundera över för- och nackdelar med olika möjligheter. Som vägledare kan du inspirera och ge bästa förutsättningar för de redan övertygade, men framför allt, motivera och stödja den mer tveksamma gruppen. 

På Euroguidance webbsidor har vi samlat information och material för vägledningsprocessen före, under och efter en utlandsvistelse. Där kan du också se vilka möjligheter som finns för dig som vägledare att delta i internationellt utbyte. Vidare kan du ta del av nyheter på det internationella vägledningsområdet och titta i vårt webb-bibliotek.

Universitets- och högskolerådet, UHR, är kontaktpunkt för Euroguidance i Sverige. Har du som vägledare frågor om utlandsstudier är du välkommen att kontakta oss på euroguidance.sweden@uhr.se
 

Euroguidance nätverket finns i 34 länder i Europa. På nätverkets webbplats kan du hitta kontakter i de andra länderna och ta del av ett gemensamt nyhetsbrev.

 
Distanskurs Ivägledning, start 16 oktober!
Hösten 2017, med start den 16 oktober, erbjuder vi en distanskurs i Ivägledning för dig som vägleder i gymnasieskolan eller på grundskolans åk 8 och 9. Anmäl dig senast 15 september, anmälan öppnar i slutet av augusti  – mer information och anmälan publiceras på vår webbplats, läs mer här!
EU flag-Erasmus+_vect_POS
Euroguidance_low