Installatör

installatörsföretagen

Innovativ teknik och komplexa kundkrav – så ser vår omvärld ut. VVS- och elteknik möts allt oftare i energieffektiva och hållbara installationer. Vårt arbete är att göra det enklare för branschens företag att följa den utvecklingen.

Installatörsföretagen Service i Sverige AB ägs till 50 procent av VVS Företagens Service AB och 50 procent av EIO Medlemsservice AB. Föreningen VVS Företagen är en branschorganisation för företag verksamma inom VVS samt en arbetsgivarorganisation för företag verksamma inom kyla, rör, industrirör, ventilation och teknisk isolering. Föreningen Elektriska Installatörsorganisationen EIO är en bransch- och arbetsgivarorganisation för Sveriges el- och teleteknikföretag.

Installatörsföretagen bistår gärna med bilder och berättelser om en framtidsbransch med utmanande arbetsuppgifter och många olika yrkesroller till blivande gymnasieungdomar, deras föräldrar, blivande högskolelever, rektorer, lärare och studievägledare.

Rapport om kompetensbrist – ”Utan installatörer stannar samhällsbygget”, maj-17. Läs mer här!

Förstklassig skola – Utbildningar/skolor som är kvalitetssäkrade av branschen. Läs mer här!

ETG – Elteknikbranschens gymnasium. Läs mer här!

Välj ett framtidsyrke som påverkar både vårt inom- och utomhusklimat!

VVS-Branschen skapar livskvalitet, varma hem och skön komfort i vardagen. Vi är med och driver utvecklingen framåt. Ny teknik och smarta installationer sparar energi och minskar belastningen på miljön. Vi som arbetar inom VVS-branschen skapar ett hållbart och friskt samhälle, nu och för framtida generationer. Ingenjör, projektledare och montör är bara några exempel på de yrken som vi kan erbjuda dig inom vår bransch. Inom VVS-branschen har du alla förutsättningar för att skapa dig en god balans mellan ditt privata och yrkesmässiga liv samtidigt som du blir en  nyckelspelare inom Samhällsbyggarsektorn. Vi är stolta över det vi gör och bidrar med, varje dag. Välkommen att ta del av det, du också! Framtidsflödet.se.

Kika gärna in på VVS-branschens utbildning- och yrkeskarriärportal Framtidsflödet.se.  Framtidsflödet är en informationsportal som VVS Företagen tagit fram i syfte att informera och inspirera till utbildning och arbete inom VVS-branschen. Här får du information om vilka utbildningar och yrken som finns. Här finns också inspiration och mer fakta för dig som vill vidareutbilda dig och avancera i din yrkeskarriär. Framtidsflödet.se är även ett hjälpmedel för den som lotsar elever, ungdomar och kollegor vidare i nästa steg; organisationer, föreningar, myndigheter, utbildningssamordnare med flera.

framtidsflodet_logga_payoff

Elektriker – Ett yrke med tusen möjligheter

Energieffektivitet har blivit något hela världen strävar efter och den tekniska utvecklingen går rasande fort. Vi behöver hitta nya sätt att minska vår klimatpåverkan samtidigt som vi ändå kan tända och släcka, sätta på larmet eller höja värmen hemma med hjälp av trådlös teknik och några knapptryck i mobilen. Efterfrågan på både energisparande lösningar och ny, smart teknik stiger med rasande fart. Som elektriker kommer du kunna försörja dig inom otaliga specialområden och nästan var som helst – samtidigt som du kommer kunna bidra till en hållbar samhällsutveckling.

Beställ gärna vår broschyr eller ladda ner den. Klicka här

El- och energiprogrammet har fyra olika inriktningar: Elteknik, energiteknik, automation, dator- och kommunikationssystem.