Järnvägsjobb

17 maj 2015,   By ,   0 Comments

järnväg – ETT hållbart resande

Nyckeln till ett hållbart resande är att fler väljer tåget, framför bilen, bussen och flyget. Men järnvägsspåren är ofta gamla och slitna och järnvägen har inte byggts ut i samma takt som trafiken ökat. Som resenärer märker vi det i form av trafikstörningar. Genom att bygga ny järnväg och rusta upp befintliga spår kan vi öka trafiken ännu mer och samtidigt minska klimatutsläppen.

Men för att göra det krävs fler människor av alla möjliga slag; tekniker som kan reparera kontaktledning, svetsa räls eller montera signalsystem, lokförare som kan köra människor och gods, ingenjörer som kan rita och planera de nya anläggningarna, ekonomer som kan handla upp projekten och många många fler.

Jobben är välbetalda, och för den som har utbildning inom järnväg är arbetslösheten i det närmaste obefintlig.

Läs mer om jobben och utbildningarna på www.järnvägsjobb.se. Här finns också korta filmklipp där medarbetare berättar.

Ladda ner översiktlig information, Syvbroschyren 2015, om vem som jobbar inom järnvägen.

 

Affisch Järnvägsjobb
Föreningen Svenska Järnvägsentreprenörerna (FSJ) har tagit fram en affisch som skolor gärna får sätta upp i skolan. Syftet med affischen är att väcka positiv uppmärksamhet kring Järnvägsjobb och utbildningsvägar fram till yrkesutgångar. Läs mer och ladda ner här! eller beställ upptryckt affisch här! camilla.karlsson@almega.se.