Myndigheten_för _yrkeshögskolan

Myndigheten för yrkeshögskolan – Yrkeshögskoleutbildning, Konst- och kulturutbildning och tolkutbildning.

yh_logo

Utbildar till ett yrke

Yrkeshögskolan (YH) vänder sig till den som vill utbilda eller vidareutbilda sig inom ett särskilt yrke, eller för den som vill byta karriär. De korta, arbetslivsanpassade utbildningarna, det ständigt aktuella innehållet och den väl utvecklade praktiken skapar goda förutsättningar för det framtida yrkeslivet.

Kontakt och mer information

Om du har frågor om yrkeshögskolan är du välkommen att maila oss på syvfragor@myh.se.

Har du frågor om antagning eller innehållet i utbildningarna är det utbildningsanordnarna på skolorna som du ska kontakta. Adressuppgifter finns i vår sökmotor på yrkeshogskolan.se under varje utbildning.

Läs mer om yrkeshögskolan på www.yrkeshogskolan.se och www.myh.se.

Träffa MYH på vårens YH-mässor! Läs mer här >>

konstkulturlogo

KONST- OCH KULTURUBILDNING

Inom Konst- och kulturutbildning ryms utbildningar inom bland annat dans, musik, teater, film, konst och mode. Här hittar du många olika utbildningar inom det konstnärliga och kulturella området. Samtliga på eftergymnasial nivå.

Alla bedrivs av fristående privata skolor men står under statlig tillsyn och kvalitetsgranskning från Myndigheten för yrkeshögskolan.

Du hittar alla utbildningar och kontaktinformation till skolorna i sökmotorn för utbildningar.

Tolk

TOLKUTBILDNING

Via www.blitolk.nu får du mer information om kontakttolk, skrivtolk och teckenspråk- och dövblindtolk. Här kan du läsa om vad det innebär att arbeta som tolk, och hur du ansöker till de olika utbildningarna. Här finns även kontaktuppgifter till de olika skolorna. Information om tillsyn av utbildningarna finns på www.myh.se.