SKL

17 maj 2015,   By ,   0 Comments
SKL

Arbetar du med att utmana könsstereotypa yrkesval?

Bedrivs det ett medvetet arbete på din skola eller i din kommun för att bredda synen på vilka yrken som passar killar? Vill du bidra till jämställdhetsarbetet genom att inspirera andra skolor och kommuner att utmana könsstereotypa yrkesval? Då vill SKL:s satsning Män och Jämställdhet komma i kontakt med dig!

För att bryta med könsstereotypa yrkesval och skapa bättre förutsättningar för jämställdhet på arbetsmarknaden är det viktigt att utmana föreställningar om vilka jobb killar respektive tjejer bör välja. Inom ramen för satsningen Män och Jämställdhet efterlyser SKL nu konkreta exempel på aktivt arbete kring dessa frågor som pågår runtom i Sverige med fokus på maskulinitetsnormer.

Vi söker dig Studie- och Yrkesvägledare som vill inspirera andra skolor och kommuner att utveckla sitt arbete kring unga mäns yrkesval. Under hösten kommer vi att producera ett antal korta filmer med lärande exempel på olika områden, varav ett är just SYV, inför en kommande kampanj. Vi hoppas att ditt arbete ska kunna bli ett av dessa exempel!

Kontakta oss:
Carl Åkerlund, kommunikatör

Läs mer om satsningen >>

Se tidigare filmer i serien ”Röster om manlighet”