Välja Skola

30 juni 2015,   By ,   0 Comments

välkommen till skolverkets webbplatser för att välja skola, utbildning och yrke!

Välkommen till Skolverkets webbplatser för att välja skola, utbildning och yrke!

De olika webbplatserna riktar sig till elever och föräldrar och ska också fungera som stöd och arbetsverktyg för studie- och yrkesvägledare.

Utbildningsinfo
Utbildningsinfo är Skolverkets webbplats för val av skola och studier. Här har vi samlat viktig information, inspiration och olika slags stöd för att hjälpa användarna att välja en passande grundskola, gymnasieutbildning och utbildning för vuxna. Många av texterna finns översatta till flera språk och går att få upplästa i en lyssnafunktion.

Välja skola
Välja skola (Öppen skolinformation) presenteras Skolverkets olika mått för skolors kvalitet och resultat. Här kan elever och föräldrar söka efter och jämföra skolor och få stöd vid val av skola.

Gymnasieinfo
Gymnasieinfo ger elever information om yrken, program och skolor inför gymnasievalet. Läs eller se filmer om gymnasieprogrammen, läs om lärling och chanserna att få jobb efter utbildningen. Filmerna är textade på ett antal olika språk. Anpassad för mobiltelefon.

Om svenska skolan
Webbplatsen Om svenska skolan erbjuder översiktlig information om det svenska skolsystemet i skrift och på film för nyanlända elever och föräldrar. Informationen finns på 14 olika språk och går att få uppläst i en lyssnafunktion.