Ventilationsmontör

17 maj 2015,   By ,   0 Comments

bli ventilationsmontör – VENTILATIONSBRANSCHEN ÄR PÅ JAKT EFTER FLER DUKTIGA MONTÖRER TILL ETT YRKE DÄR UTVECKLINGEN GÅR FORT FRAMÅT OCH FRAMTIDEN SER LJUS UT.

Yrket
En ventilationsmontör installerar ventilationssystem i byggnader och skapar på så vis ett hälsosamt inomhusklimat. Ventilationsmontören ägnar sig åt några av vår tid största utmaningar, dvs. att förbättra inomhusklimatet samt bygga energieffektiva byggnader. Det kräver avancerad teknik och professionella ventilationsmontörer. Jobbet består bland annat av att montera kanaler, fläktar och aggregat, både fabrikstillverkat och egentillverkat i verkstaden samt att sköta underhållet och göra funktionskontroller.

Egenskaper
Ventilationsmontören är något av en problemlösare som får jobba med tillverkning, montering och skötsel av alla delar i en ventilationsanläggning. Så gillar du att både använda hjärnan och jobba praktiskt är det här yrket för dig. Ventilation är dessutom ett område där möjligheterna att specialisera sig eller bredda sig är mycket stora.

Lönen
Med några års erfarenhet och avlagd yrkesexamen är snittlönen för en ventilationsmontör ca 33 600 kr.

Läs mer
Mer information om yrket och olika utbildningsvägar finns på www.vent-montor.nu. Här finns också ”Ventmontörtestet”, passar bra för den som är nyfiken på att kolla om hen har vad som krävs för att bli ventilationsmontör.

PVF Yrke & Utbildning är plåtslageri- och ventilationsbranschens egen organisation för utbildning och utveckling av yrkesutbildning inom branschen. Vårt huvuduppdrag är att få fler och rätt ungdomar att välja en utbildning inom plåtslageri och ventilation samt få dem att stanna kvar inom branschen. Vi ägs gemensamt av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.
Läs mer på www.pvf.se