Blog

Nyhetsbrev #2 Jag har börjat terminen med föreläsningar & workshops för lärare i Avesta, Vetlanda & Bräcke!

19 augusti 2016,   By ,   0 Comments

 

Jag har börjat terminen med föreläsningar & workshops för lärare i Avesta, Vetlanda & Bräcke kring styrdokument, SYV – Hela skolans ansvar och vad lärarna kan göra inom ramen för sin undervisning – Urkul!
I alla kommuner finns det olika typer av företagarföreningar, Rotaryklubbar & en näringslivsansvarig. Ett tips är att ta kontakt med dessa nu och bygga nätverk till skolan. Varför inte vara med på ett par av deras möten under hösten, gör en kort presentation av skolans SYV-verksamhet och berätta att ni är intresserade av olika samarbeten. Glöm inte heller offentlig sektor dvs själva kommunen & landstinget som har mängder av olika yrken och arbetsplatser!Nedan några exempel på andra att bjuda in, finns massa fler på SYV.nu.

Trevlig läsning, Gabriella Holm

Ekonomipejl
Ekonomipejl, kostnadsfri lektion i privatekonomi. Något för din skola och dina elever under läsåret? Passa på att prata utbildningar & yrken inom Bank- och finans.

Läs mer här >>

Lantmäteriet
Lantmäteriet erbjuder informativa och inspirerande lektioner av lantmäteriambassadörer som visar kopplingarna mellan studierna och yrkeslivet

.Läs mer här >>

Kyl & värmepumptekniker
Har ni teknikintresserade elever som är hälften praktiker och hälften teoretiker, Vad gör en kyl- och värmepumptekniker? Boka skolambassadörer.

Läs mer här >>