Blog

Nyhetsbrev #121, Byggnadsplåtslagare och ventilationsmontör – Två yrken med en lysande framtid!

27 mars 2019,   By ,   0 Comments

 

Bli plåtslagare – alltid strålande utsikter!
Plåtslageribranschen söker med ljus och lykta efter fler händiga och kreativa ungdomar lämpade för att lära sig utföra mästerverk på tak och fasader. Variationen i yrket är stor, allt ifrån jobb på villatak i stålplåt till att täcka ett kulturhistoriskt kyrktorn i koppar. Montering av regnvattensystem och säkerhetsanordningar, målning, rengöring och snöskottning av taken samt tilläggsisolering kan också ingå i arbetet. Ofta utförs arbetet på höga höjder.
Kanske har just Du framtidens hantverksmästare bland dina elever?

På vår hemsida kan du läsa mer bl.a. om yrket, lön och karriär, göra Plåtslagartestet och Verktygstestet

Där finns också kontaktuppgifter till oss på PVF Yrke & Utbildning.

 

Klicka på bilden ovan så går filmen igång!
 

Bli ventilationsmontör – frisk luft och energismarta byggnader
Även ventilationsbranschen är på jakt efter fler duktiga montörer till ett yrke där utvecklingen går fort framåt och framtiden ser ljus ut. Ventilationsmontören är något av en problemlösare som får jobba med tillverkning, montering och skötsel av alla delar i en ventilationsanläggning. Så gillar man att både använda hjärnan och jobba praktiskt är det här ett toppenyrke. Ventilation är dessutom ett område där möjligheterna att specialisera sig eller bredda sig är mycket stora.

På vår hemsida kan du läsa mer om bl.a. yrket, lön och karriär, göra Ventmontörtestet och Verktygstestet

Där finns också kontaktuppgifter till oss på PVF Yrke & Utbildning.

 

Klicka på bilden ovan så går filmen igång!
 

Yrkesambassadörer på turné
För att få fler ungdomar att upptäcka plåtslagaryrket och dess fördelar satsar PVF på att engagera unga förebilder inom branschen – s.k. yrkesambassadörer.
Under detta läsår har de bland annat deltagit vid mässor, besökt högstadieskolor för att berätta om yrket, träffat elever som går i åk. 1 på Byggprogrammet på gymnasiet samt varit branschens ansikten utåt vid andra yrkesrelaterade tillfällen.

Vill du veta mer om våra yrkesambassadörer för plåtslagaryrket? Läs mer om dem här >>

 

 

Yrkesutbildning och rekrytering inom branschen för byggnadsplåtslageri och ventilation. PVF Yrke & Utbildning är plåtslageri- och ventilationsbranschens egen organisation för utbildning och rekrytering. Vi ägs gemensamt av Plåt & Ventföretagen och Byggnads. www.pvf.se