Blog

Nyhetsbrev #124, Virtuella arbetsplatsbesök i klassrummet

25 april 2019,   By ,   0 Comments

Det är inte alltid möjligt att ge eleverna tid att besöka olika arbetsplatser, även om det skulle kunna hjälpa dem att fatta beslut kring sina framtida yrkesval. Men föreställ dig då att kunna använda virtuella arbetsplatsbesök i 360 grader för att ge dem en inblick i olika yrken som kock, maskinförare eller hotellreceptionist.

Gör virtuella arbetsplatsbesök i klassrummet

 

 

WorldSkills Sweden har tagit fram filmer som du kan använda i din vägledning med elever, i klassrummet eller på mässor. I varje film får du se en yrkesverksam i sitt dagliga arbete samtidigt som fakta ges kring yrket och dess möjligheter.

 

 

Det går att titta på filmerna i en vanlig dator, läsplatta eller mobil och du kan då titta runt i 360 grader. Men allra bäst blir upplevelsen om du använder ett par VR-glasögon. Du använder då en mobil som bildkälla som du stoppar in i ett par VR-glasögon. VR-glasögonen finns att köpa i de flesta teknikaffärer och kostar allt ifrån några tior och uppåt. För att få en VR-film att visas i VR-läge på Youtube så klickar du på den lilla VR-symbolen (se bild nedan) som finns längst ner till höger på skärmen innan du stoppar in mobilen i VR-glasögonen.

 

 

Se alla filmerna i en playlist här >>

Eller titta på dem var och en

 

 

Projektet ”Yrkesutbildning- ett smart val” är medfinansierat av Europeiska socialfonden.
WorldSkills Sweden har i uppdrag att arbeta med att höja kvalitet, status och attraktionskraft för yrken och yrkesutbildningar. Förutom att arrangera Yrkes-SM och att stå bakom Yrkeslandslagets medverkan i internationella mästerskap arbetar WorldSkills Sweden med flera andra satsningar inom utbildningsområdet. En sådan satsning är att bistå skolor med viktigt och relevant material om yrken och yrkesutbildningar. Läs mer på worldskills.se