Blog

Nyhetsbrev #137, Ett yrke med strålande utsikter!

05 september 2019,   By ,   0 Comments
Plåtslageribranschen söker med ljus och lykta efter fler händiga och kreativa ungdomar lämpade för att lära sig utföra mästerverk på tak och fasader. Variationen i yrket är stor, allt ifrån jobb på villatak i stålplåt till att täcka ett kulturhistoriskt kyrktorn i koppar. Montering av regnvattensystem och säkerhetsanordningar, målning, rengöring och snöskottning av taken samt tilläggsisolering kan också ingå i arbetet. Ofta utförs arbetet på höga höjder. Kanske har just Du framtidens hantverksmästare bland dina elever?

Ambassadörerna berättar:
Vad är egentligen det bästa med att vara plåtslagare? Vi gav några av våra yrkesambassadörer uppdraget att berätta vad de uppskattar mest med sitt yrke!

 

Se och hör John Norberg berätta om det bästa med att vara plåtslagare!
 

För att se alla filmer, klicka här >>

 

 

Optimala skal – digitalt läromedel
Optimala skal är ett interaktivt läromedel i byggnadsplåtslageri. Materialet används i gymnasieskolor med plåtslageriinriktning men fungerar lika bra för verksamma byggnadsplåtslagare som vill utveckla eller befästa sina kunskaper.

Läromedlet är kostnadsfritt och tillgängligt för godkända utbildningsanordnare inom plåtslageri och ventilation. För beställning, maila din förfrågan till pvfutbildning@pvf.se.

 

 

På vår hemsida kan du läsa mer om yrket, lön och karriär, göra Plåtslagartestet och Verktygstestet m.m. Där finns också kontaktuppgifter till oss på PVF Yrke & Utbildning.

 

 

PVF Yrke & Utbildning är plåtslageri- och ventilationsbranschens egen organisation för utbildning och rekrytering. Vi ägs gemensamt av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.