Blog

Nyhetsbrev #143, VVS-hjältarna handlar om världens viktigaste livsmedel!

09 oktober 2019,   By ,   0 Comments
Tänk dig en skoldag utan fungerande toaletter. Inget rent vatten och ingen värme. VVS är en förutsättning för människors välmående men förutsättningarna ser olika ut runt om i världen. I lektionsmaterialet VVS-hjältarna får elever på mellan- och högstadiet bland annat lära sig hur vattenförsörjningen i samhället fungerar och allt är kopplat till nr 6 av de globala målen.

 

VVS-hjältarna – lektionsmaterial för mellan- och högstadiet!
VVS-hjältarna är ett skolmaterial med lektioner för mellanstadiet och högstadiet. Lektioner och aktiviteter fokuserar på något som många tar för givet: värme, vatten och avlopp. Eleverna får reflektera kring teknik och vanor som bidrar till en hållbar utveckling. Lektionerna handlar bland annat om vatten ur ett globalt perspektiv, vattnets kretslopp och vattenförsörjning i samhället, betydelsen av värme och vatten i olika miljöer samt hur vi kan vara rädda om det vatten vi har.

För mellanstadiet finns projektet ”Piffa upp skolans toalett” och eleverna i årskurs 7 har möjlighet att tävla med en film och vinna pengar till klasskassan.

Läs mer om VVS-hjältarna, klicka här >>

 

Gillar när det är pilligt!

 

– Jag ville ha en utbildning där jag får ett riktigt jobb efter gymnasiet. Och om jag väljer att vidareutbilda mig senare kan jag jobba samtidigt, då behöver jag inte ta lika mycket studielån.

Lina läser på VF-programmet på Nobelgymnasiet i Karlstad. Här kan du läsa >> om vad hon får lära sig i skolan och hur hon tänkte inför sitt gymnasieval.

 

 

VVS-branschens superhjältar
 

 

Sprinklermontörer är VVS-branschens superhjältar, de ser till att patienter på sjukhus och boende på äldreboenden kan känna sig säkra om det skulle börja brinna. – Vi är viktigare än brandmännen, vi är ju där innan dem, säger Jesper.

Nu går det att läsa till sprinklermontör och få dubbla yrken. Varför inte kombinera VVS-montör med sprinklermontör och bli ännu mer eftertraktad på arbetsmarknaden?

Jesper och Mattias berättar om sitt yrkesval inom sprinkler, klicka här >>

En utbildning – fler yrken. VF-programmet maxar din möjligheter! Läs mer, klicka här >>

 

Mer information
På VVS-Branschens Yrkesnämnds hemsida har vi information om utbildning, yrken och annat bra att ha som studie- och yrkesvägledare. Läs mer om VVS-branschen här >>

På vår hemsida vvsyrken.se finns intervjuer och filmer om branschen och våra yrken. Sidan vänder sig till främst till elever som ska välja gymnasieprogram.

Besök våra sociala medier
Instagram
Facebook

Kontakta oss om du har frågor om utbildningarna och våra yrken!
08-564 854 30
kontakt@vvsyn.se