Blog

Nyhetsbrev #150, 5 skäl för att jobba i fastighetsbranschen

21 november 2019,   By ,   0 Comments
Det kanske kan låta som om vår bransch bara handlar om fastigheter….

… Men egentligen handlar det mest om människorna som av olika anledningar vistas i dem – och alla som arbetar med fastigheterna på olika sätt. Alla olika byggnader, och framförallt alla olika verksamheter som ryms där, ställer varierande krav på oss som arbetar i fastighetsbranschen. Vårt jobb är att ta hand om byggnaderna och rusta dem inför framtiden. Det är också vårt uppdrag att se till att människorna som verkar, bor och vistas i och kring dem får en vardag som flyter på. Vi ska sköta fastigheternas ekonomi och hålla oss uppdaterade kring ny teknik och nya sätt att arbeta ännu mer hållbart. Det innebär att det finns plats för en mängd olika kompetenser i vår bransch.

Den person som är sugen på att arbeta inom branschen kan räkna med varierade arbetsdagar, frihet att planera ditt eget jobb och en tillvaro där det är lätt att vidareutvecklas och byta roll om du får lust.

Vi kommer alltid att behöva fastigheter till butiker, kontor och för att ha någonstans att bo. Men det är inte bara därför fastighetsbranschen är en framtidsbransch. Just nu byggs det mer än någonsin och de kommande åren behöver vi förstärkning med 10 000 personer som inte finns i branschen idag.

 

Jobba i fastighetsbranschen, Oavsett vad du gör idag, så finns det många vägar
både in och vidare upp i fastighetsbranschen. Se vår film!
 

En plattform för hela branschen

I början av året lanserade Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) en ny branschplattform, ”Jobba i fastighetsbranschen”, för att öka fastighetsbranschens synlighet externt och öka dess attraktionskraft. Satsningen möttes med väldigt positiva reaktioner och stor del av branschen har ställt sig bakom initiativet.

Målgruppen för sajten är studenter, arbetssökande och studie- och yrkesvägledare.
Här kan man hitta information och nyheter om branschen, utförliga beskrivningar om branschspecifika yrkesroller, lista på arbetsgivare och en sökfunktion för att hitta rätt utbildning baserad på nivå och ort. Läs mer här >>

 

5 skäl för att jobba i fastighetsbranschen

Som en del av den nya satsningen har FU tillsammans med flera andra aktörer inom branschen har tagit fram 5 starka skäl för att jobba inom fastighetsbranschen.
För dig som är studie- och yrkesvägledare finns de sammanfattade i en broschyr som går att beställa kostnadsfritt på Utbudet, klicka här för att komma direkt till den >>

Kontakta oss gärna!Hamid Ershad Sarabi
Kommunikationsansvarig
Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Telefon: 08-564 80 650
Mobil: 072-733 23 31
hamid.ershad@fastun.se

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
LinkedIn