Blog

Nyhetsbrev #161, Testa på livet som ingenjör – och få betalt

20 februari 2020,   By ,   0 Comments
Tekniksprånget är ett praktikprogram för elever som gått NA/TE och, vid ansökan, är under 21 år. Genom fyra månaders betald praktik får unga i hela Sverige chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera dem till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad ingenjörsyrket kan innebära. Ansökan till höstens praktik öppnar är öppen mellan den 16 april och 16 maj!

 

Tekniksprångets programupplägg – Hej Tekniksprångare!
Börja gärna sprida information om möjligheten att ansöka redan nu.
Ladda ner programupplägg >>

 

Se filmen om Elsa Arksand som gjorde Tekniksprånget hos Swedavia
 

Tips för skola, lärare eller SYV

Tips nr 1. Varför inte låta eleverna fundera på vad en ingenjör kan få göra? 
Vi vet att uppfattningen om ingenjörsyrket är väldigt vag då ingenjörer kan jobba med så många olika saker. Låt dem kolla in vårt instagramkonto  #teknikspranget för att få en uppfattning om vad en ingenjör faktiskt kan jobba med. Detta har blivit mycket populärt bland skolor för att få visa unga vad ingenjörsyrket i praktiken kan handla om!

Tips nr 2. Vill er skola ha besök av en Tekniksprångare?
Läs mer här >>

 

Kontakt
https://teknikspranget.se/kontakt/
www.teknikspranget.se

Instagram
Facebook
Twitter
LinkedIn
 

 

Om Tekniksprånget
Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen, satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.Sedan 2012 har Tekniksprånget haft 19 000 sökande och förmedlat praktik till ca 4400 ungdomar. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera unga i hela Sverige till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad ingenjörsyrket kan innebära. Över 200 arbetsgivare medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på över 120 orter runt om i Sverige. Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) har, på uppdrag av Skolverket, drivit projektet under många terminer och vi ser att det fungerar!