Blog

Nyhetsbrev #179, VVS-college – en kvalitetssäkrad skola

16 september 2020,   By ,   0 Comments
Vi tycker utbildning är viktigt. Det är rätt självklart, den kunskap som eleverna får i skolan tar de med sig ut i arbetslivet. Utbildningen i skolan ska ge eleverna en bra och trygg grund att stå på inför den fortsatta utbildningen på ett företag. Därför har vi valt att ge skolor som har utbildning inom VVS möjligheten att bli VVS-college.

 

 

Från och med läsåret 2019/2020 ska gymnasiearbetet på VVS-college göras enligt den modell som VVSYN tagit fram. Arbetet ska bedömas av lärare och representanter från företag för att skolan ska fortsätta att vara godkänt VVS-college.
 

Skolor som får kalla sig VVS-college har lärare med rätt kunskap, bra lokaler för undervisning, rätt verktyg och material, schyssta elevutrymmen och koll på arbetsmiljön. Dessutom ser de till att eleverna får den kunskap som företagen efterfrågar när ska börja som lärlingar efter skolan. Varje år genomförs kunskapstester och elevenkäter på skolorna för att se eleverna håller med att de får den utbildning som skolorna säger att de erbjuder.

VVS-college har ett nära samarbete med företag och bransch. Företag deltar på skolans programråd och är med och bedömer elevernas gymnasiearbete. På så sätt får skolorna del av företagens syn och önskemål om utbildningen och företagen får en bra insyn hur skolornas utbildning går till och vad eleverna lär sig.

Det är i dagsläget 44 gymnasieskolor som är godkända VVS-college. Tidigare hette konceptet Förstklassig skola.

Skolor som är godkända VVS-college hittar du här >>

 

Mer information
På VVS-Branschens Yrkesnämnds hemsida har vi information om utbildning och yrken och annat är bra att ha som studie- och yrkesvägledare. Läs mer om VVS-branschen här >>
På vår hemsida vvsyrken.se finns intervjuer och filmer om branschen och våra yrken. Sidan vänder sig till främst till elever som ska välja gymnasieprogram.

Besök våra sociala medier:

Facebook
Instagram
 

Kontakta oss om du har frågor om utbildningarna och våra yrken!
08-564 854 30 eller kontakt@vvsyn.se