Blog

Nyhetsbrev #180, Alternativ till prao med Ung Företagsamhet

21 september 2020,   By ,   0 Comments
Coronapandemin har utmanat samhället i stort, och skolvärlden är inget undantag. Under rådande omständigheter kommer det vara svårt att ge elever möjlighet att genomföra arbetsplatsförlagd prao, och vi vet att många skolor arbetar hårt med att hitta fungerande alternativ. Därför har vi skapat en samlingssida där vi ger förslag på hur Ung Företagsamhets läromedel och digitala erbjudande kan användas i omställningsarbetet. Förslagen är kopplade till läroplanen och kan användas som de är, eller anpassas efter lokala förutsättningar.

 

Att registrera sig som användare på ungforetagsamhet.se är gratis. Där hittar du, förutom samlingssidan med alternativ till prao, bland annat en digital utbildning i entreprenörskap som tagits fram med stöd av Skolverket där ett av kapitlen specifikt behandlar samverkan skola arbetsliv. Ta gärna kontakt med ditt regionkontor för att veta mer om hur Ung Företagsamhet kan hjälpa dig.

 

 

Digitalt seminarium med Charlotta Granath

Under läsåret kommer Ung Företagsamhet bjuda in till en serie kostnadsfria seminarium som kallas Teacher talks. Nu på torsdag den 24:e september klockan 15:00-15:30 arrangeras ett Teacher talk med Charlotta Granath, författare till boken ”Studie- och yrkesvägledning – hela skolans ansvar”, tillsammans med Rebecca Johansson som är grundskoleansvarig på Ung Företagsamhet i Jönköping. De delar med sig av handfasta tips på hur skolor kan arbeta med alternativ till arbetsplatsförlagd prao.

Anmäl dig här >>

 

 

Framtidskoll – inspirationsdagar om framtidsval
I flera regioner anordnar Ung Företagsamhet i samarbete med Swedbank och Sparbankerna inspirationsföreläsningar på temat gymnasieval, privatekonomi, självkännedom och arbetsliv under namnet Framtidskoll. Ämnen som är aktuella för högstadieelever som ska göra sina gymnasieval, och kanske fått sina första arbetslivserfarenheter genom sommar- och extrajobb. Framtidskoll har varit mycket uppskattat av både elever, lärare och SYV:ar.

Årets Framtidskoll anpassas självklart utifrån ett smittskyddsperspektiv. 
Läs mer om Framtidskoll här >>