Blog

Nyhetsbrev #183, Handelsrådet bjuder in till digitalt seminarium!

06 oktober 2020,   By ,   0 Comments
Handeln är en bransch i ständig förändring. 
Digitaliseringen påverkar våra konsumtionsmönster, vilka produkter och tjänster som säljs, hur de säljs, hur de levereras och betalas samt hur och till vilka de marknadsförs. Utvecklingen i handeln skapar ändrade förutsättningar för handelns företag, anställda och kunder.

Handelsrådet bjuder in till digitalt seminarium, 17/11:
”Karriär i handeln för studie- och yrkesvägledare”

 

 

Den 17 november bjuder Handelsrådet in till ett digitalt seminarium:
”Karriär i handeln för studie- och yrkesvägledare” 

Programmet riktar sig till studie- och yrkesvägledare på högstadiet och i gymnasieskolan. Seminariet kommer innehålla information om den strukturomvandling som handeln befinner sig i och läget i handeln idag. Ni kommer också få en genomgång av de material som Handelsrådet erbjuder för vägledning till utbildning och jobb i handeln
– Varmt välkommen!

 

Inspirerande material för vägledning!

Karriär i handeln
För dig som vill jobba och utvecklas i handeln. Här finner du karriärsquiz, yrkeskarta, sökverktyg för utbildningar i handeln, lektionsmaterial och mycket mer. Genom hemsidan vill Handelsrådet synliggöra de yrken och karriärvägar som finns i handeln. 

Yrkeskartan har under våren uppdateras med ny layout och fler yrkesroller som kommer vara aktuella i framtidens handel. Yrkeskartan innehåller yrkes- och kompetensbeskrivningar, intervjuer med personer som jobbar i branschen och information om vilka utbildningar som finns för respektive yrke. Detta material är fritt att använda och passar bra om studie- och yrkesvägledning bedrivs på distans.

 

 

Vid frågor kontakta

Therese Forslin
Ungdomsinspiratör och projektledare
Handelsrådet 

Therese.forslin@handelsradet.se
Tel: 010- 47 18 594

Facebook
YouTube