Blog

Nyhetsbrev #206, Tekniksprånget inspirerar till högre utbildning!

30 mars 2021,   By ,   0 Comments
För att skapa en hållbar framtid behövs innovativa lösningar. Nyckelpersoner i denna förändring är ingenjörer. Trots att det är ett brett yrke med goda möjligheter till jobb tvekar många unga att välja en högre teknisk utbildning. Genom Tekniksprånget kan gymnasiestudenter få betald praktik som ingenjör innan val av högre utbildning.

 

 

Tekniksprånget är ett nationellt praktikprogram som erbjuder gymnasiestudenter fyra månader betald praktik som ingenjör. Det är en unik chans att testa ingenjörsyrket innan vidareutbildning som dessutom ger en bra merit till CV:t och värdefulla kontakter i näringslivet. Ansökan sker mellan 16 april-16 maj. Praktiken sker i höst.

Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien med syfte att inspirera fler unga att välja en ingenjörsutbildning. Majoriteten av de som söker är tveksamma till en ingenjörsutbildning men efter praktiken vill 8 av 10 bli ingenjör, hälften är kvinnor.

För bra för att vara sant? Nej faktiskt inte. Hela 5000 praktikanter runt om i Sverige har redan deltagit. Nu har era avgångselever chansen.

 

Vem kan söka? Personer under 21 år som läst NA eller TE
När? Ansök mellan 16 april-16 maj
Var? Ansökan sker på www.teknikspranget.se

 

 

Material?
Mejla oss för affischer och flyers till era elever: teknikspranget@iva.se

 

Kontakt
teknikspranget@iva.se
www.teknikspranget.se

 

Instagram
Facebook
YouTube
 

 

Om Tekniksprånget
Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen, satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Sedan 2012 har Tekniksprånget haft 20 000 sökande och förmedlat praktik till ca 5000 ungdomar. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera unga i hela Sverige till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad ingenjörsyrket kan innebära. Över 180 arbetsgivare medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på över 100 orter runt om i Sverige. Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)har, på uppdrag av Skolverket, drivit projektet under många terminer och vi ser att det fungerar!