Blog

Nyhetsbrev #209, Handelsrådet bjuder in till digitalt seminarium!

07 maj 2021,   By ,   0 Comments

Handeln är en bransch i ständig förändring. Digitaliseringen påverkar våra konsumtionsmönster, vilka produkter och tjänster som säljs, hur de säljs, hur de levereras och betalas samt hur och till vilka de marknadsförs. Utvecklingen i handeln skapar ändrade förutsättningar för handelns företag, anställda och kunder.

 

Handelsrådet bjuder in till digitalt seminarium, 19/5:
”Karriär i handeln för studie- och yrkesvägledning”

 

 

Den 19 maj bjuder Handelsrådet in till ett digitalt seminarium:
”Karriär i handeln för studie- och yrkesvägledning” 

Programmet riktar sig till dig som arbetar med studie- och yrkesvägledning på högstadiet och i gymnasieskolan.

Seminariet kommer innehålla information om den strukturomvandling som handeln befinner sig i och läget i handeln idag. Ni kommer också få en genomgång av de material som Handelsrådet erbjuder för vägledning till utbildning och jobb i handeln.

OBS! Detta digitala seminarium är en ”favorit i repris” och genomfördes även den 17 november 2020. Till hösten kommer Handelsrådet bjuda in till ännu ett digitalt seminarium där vi fokuserar på det nya försäljnings- och serviceprogammet.

Anmäl dig här >>
Inspirerande material för vägledning!
Karriär i handeln
För dig som vill jobba och utvecklas i handeln. Här finner du karriärsquiz, yrkeskarta, sökverktyg för utbildningar i handeln, lektionsmaterial och mycket mer. Genom hemsidan vill Handelsrådet synliggöra de yrken och karriärvägar som finns i handeln.

Yrkeskartan har under våren uppdateras med ny layout och fler yrkesroller som kommer vara aktuella i framtidens handel. Yrkeskartan innehåller yrkes- och kompetensbeskrivningar, intervjuer med personer som jobbar i branschen och information om vilka utbildningar som finns för respektive yrke. Detta material är fritt att använda och passar bra om studie- och yrkesvägledning bedrivs på distans.

 

 

Vid frågor kontakta

Therese Forslin
Ungdomsinspiratör och projektledare
Handelsrådet 

Therese.forslin@handelsradet.se
Tel: 010- 47 18 594