Blog

Nyhetsbrev #212, Nå kunskapsmålen på ett roligare sätt med Yrkeskampen!

03 juni 2021,   By ,   0 Comments

Tävla i Yrkeskampen 2021/2022: en nationell tävling för klasser i årskurs 8 som ska inspirera och sätta igång tankar om framtida utbildningsmöjligheter. Tänk ”Vi i femman” – fast om yrken och yrkesval!

 

 

 

Bakom Yrkeskampen står WorldSkills Sweden, Lärarförbundet som vill öka intresset för de yrken som gymnasiala yrkesutbildningar leder till. Tävlingen är ett verktyg i undervisningen om olika utbildningsvägar och ett sätt att uppfylla en del av läroplanen. För eleverna blir det ett sätt att öka sin valkompetens.

Tävlingen utgör en upplevelsebaserad del i den undervisning som syftar till att ge dina elever underlag för att ta ställning till frågor som rör den egna framtiden. Det är även ett sätt att uppfylla en del av de krav som finns formulerade i läroplanen.

 

Beppe Singer har något viktigt att säga!

 

Yrkeskampen utgörs av tre delar; en webbtävling i klassrummet med lektionsmaterial och därefter, om ni kvalificerar er, så finns möjligheten till delfinal och därefter slutligen en final i Växjö där Yrkes-SM går av stapeln i maj 2022. Vid anmälan har du som anmälare möjlighet att avstå från att tävla i den fysiska finalen (i Växjö), och alltså enbart genomföra den digitala webbtävlingen med tillhörande lektionsmaterial.

I potten för finalen i Växjö under Yrkes-SM finns ett förstapris på 10 000 kronor att hämta. För deltagare i webbtävlingen är förstapriset 5 000 kronor.

Sista anmälningsdag för deltagande i Yrkeskampen är den 15 september 2021.