Blog

Nyhetsbrev #215, Arena skolinformation – inspirerande lektioner om arbetslivet

30 augusti 2021,   By ,   0 Comments
Arbetslivskoll är en utbildningssajt för studie- och yrkesvägledare, lärare och alla andra som är intresserade av genomarbetat material för skolan om arbetslivet. Här finns färdiga lektioner planerade och information om vad man som elev kan behöva tänka på inför sitt framtida arbetsliv.
 

– Inspirerande lektioner om arbetslivet. Alla våra material är kostnadsfria och med gratis frakt.
 

 

 

 

Materialen kan användas såväl i undervisning som för inspiration eller för att ge en mer konkret bild av arbetslivet.

 

Tre lektionsupplägg för lärare och studie- och yrkesvägledare

 

Arbetslivet – i Sverige och världen  en till fem lektioner

Denna lektion kräver lite läsning i materialet (som kan fås både digitalt och i tryck). Genom levande diskussioner i klassrummet eller med studie- och yrkesvägledare kan eleverna få en större förståelse av arbetslivets komplexitet och hur fackets roll på arbetsmarknaden ser ut. Inom denna lärarhandledning finns många lektioner och övningar som kan komma till nytta.

Länk material Arbetslivet >>
Länk lärarhandledning PDF >>

 

 

Arbetsmiljö – en till tre lektioner

Lektionen inleds med vår film om schyssta villkor på arbetsplatsen. Den fortskrider genom ett kortare kapitel med diskussionsfrågor. Ytterligare tre filmer kan väljas mellan för att ge eleverna en större helhetssyn på begreppet arbetsmiljö.

I slutet av lektionen får eleverna en hemuppgift som kan diskuteras på nästa lektion.

Länk material Arbetsmiljö >>
Länk lärarhandledning PDF >>  

 

 

Entreprenörskap – en till fyra lektioner

Konkreta tips och övningar om hur man hittar sin idé, vad som ger engagemang och hur elever får kunskap och självförtroende för att nå sin potential.

Länk material Entreprenörskap >>
Länk lärarhandledning PDF >>

 

Våra material

Alla våra material är relaterade till arbetslivet och vår bredd gör att vi har såväl material inom entreprenörskap, digitalisering och lika villkor, som översiktligt material om arbetslivet och om arbetsmiljö.

Det finns något för alla!

Länk till alla våra material och lärarhandledningar >>

 

Nyhetsbrev: 

Vill du eller någon du känner ha mer tips och råd om hur man undervisar om arbetslivet så är ni välkomna att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera på nyhetsbrev >>
Tipsa om vårt nyhetsbrev >>

 

Arena skolinformation är ett projekt som är finansierat av den gemensamma fackföreningsrörelsen genom LO, TCO och Saco. Våra material belyser ämnen kopplade till arbetsliv såsom arbetsmiljö, lika villkor, entreprenörskap och digitalisering. Alltid med fri frakt och tillhörande lärarhandledning och i enlighet med läroplanen. Materialet används av bland annat gymnasieskolor, högstadieskolor, folkhögskolor och SFI-utbildningar över hela landet.