Blog

Nyhetsbrev #216, Hur ser dina elevers framtidsresa ut?

03 september 2021,   By ,   0 Comments

Framtidsresan börjar redan i förskoleklass, när eleven hoppar på tåget som ska ge kunskap och erfarenheter som leder vidare mot arbetslivet. Här spelar studie- och yrkesvägledning en viktig roll. I korthet handlar det om att hjälpa eleven att bli medveten om sig själv. Vem är jag och vad vill jag? Hur gör jag när jag väljer? Vilka utbildningar finns? Och vilka jobb eller framtidsmöjligheter skulle kunna passa?

Hejframtidsval.se är en digital resurs för huvudmän och skolor som gör det lätt att skapa engagemang kring SYV som hela skolans ansvar F-9.

 
 

Se vår korta film om ”Framtidsresan”

 

Nyfiken på Hej framtidsval? 

Välkommen på en digital snabbtitt den 14/9 klockan 08.30 eller 15.30. Skicka ett mejl till Gabriella@hejsyv.se så kommer en länk!

 

Nyfiken och vill följa oss lite på håll?

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ Hej Syv i sociala medier.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev >>

 

Vår Youtubekanal!

 

 

På Youtube sprider vi filmer, berättelser och guldkorn från delar av vår verksamhet – Inspiration och kunskap kring SYV. Hej Syv Studio >>

 

Hör gärna av dig, vi älskar att prata SYV!

Gabriella Holm, gabriella@hejsyv.se, 070 615 3016
Lotten Johansson, lotten@hejsyv.se, 076 656 8836

 

 

Facebook
Instagram
 

 

Hej Syv vill bidra till att eleven genom skolåren får chans att utveckla och bygga valkompetens. Och känner motivation, framtidstro och hopp i den processen. Därför vill vi att vägledningen ska vara under ständig utveckling och ligga i framkant. Här vill vi bidra. Elevens framtidsresa går trots allt inte i retur. www.hejsyv.se