Blog

Nyhetsbrev #222, Försäljnings- och serviceprogrammet startar hösten 2022, Frukostseminarium 12/10

30 september 2021,   By ,   0 Comments
Handeln är en bransch i ständig rörelse. Varor och tjänster strömmar i ett ständigt flöde mellan olika platser i världen. Fysiska butiker kombineras med digitala kanaler. Branschen rymmer allt från upplevelser och försäljning till logistik och service. Hösten 2022 startar det nya försäljnings- och serviceprogrammet som är framtaget för att ge kompetens för framtidens handel. Efter studierna på försäljnings- och serviceprogrammet har du både kompetens för ett första jobb inom försäljning och kundservice och en bra grund för en karriär i handeln.

 

 

Handelsrådet bjuder in till digitalt frukostseminarium
”Det nya gymnasieprogrammet, för framtidens handel”

Den 12 oktober bjuder Handelsrådet in dig till ett digitalt seminarium, ”Det nya gymnasieprogrammet, för framtidens handel” 

Ta med dig frukosten eller morgonkaffet till skrivbordet, mellan kl. 08.00-08.45 får du en genomgång av innehållet i de nya programmet och kännedom om varför dessa förändringar sker samt möjlighet att ställa era frågor. Håller i programmet gör Handelsrådets kompetens- och utbildningsexpert Helen Rönnholm och Anita Attestål, utbildningsråd hos Skolverket.

Seminariet riktar sig till dig som arbetar med studie- och yrkesvägledning och vill veta mer om försäljnings- och serviceprogrammet.

Anmäl er här, länk till simple sign up >> 
 

Karriär i handeln

För dig som vill jobba och utvecklas i handeln. Här finner du karriärsquiz, yrkeskarta, sökverktyg för utbildningar i handeln, lektionsmaterial och mycket mer. Genom hemsidan vill Handelsrådet synliggöra de yrken och karriärvägar som finns i handeln.
 

Yrkeskartan

 

Yrkeskartan har uppdaterats med ny layout och fler yrkesroller som kommer vara aktuella i framtidens handel. Yrkeskartan innehåller yrkes- och kompetensbeskrivningar, intervjuer med personer som jobbar i branschen och information om vilka utbildningar som finns för respektive yrke. Detta material är fritt att använda och passar bra om studie- och yrkesvägledning bedrivs på distans.

 

Vid frågor kontakta

Therese Forslin
Ungdomsinspiratör och projektledare
Handelsrådet
Therese.forslin@handelsradet.se
Tel: 010-47 18 594

 

Facebook
YouTube