Blog

Nyhetsbrev #223, Järnvägen – en framtidsbransch!

05 oktober 2021,   By ,   0 Comments
Aldrig förr har så många människor och så mycket gods transporterats på den svenska järnvägen som nu. Det är en utveckling som pågått under många år och som accelererar. Dessutom är satsningarna på järnvägen större än någonsin, samtidigt som branschen står inför ett stort generationsskifte. Det innebär att vi inom de närmaste åren kommer att behöva fylla på med  medarbetare som brinner för hållbara transporter och samhällsbyggnad. Här finns det stora utvecklingsmöjligheter, vill du ha ett jobb som spelar roll? Då är möjligheterna hur stora som helst!

 

 

Järnvägsbranschen är en trygg bransch med stora möjligheter. Just nu pågår en teknisk revolution där järnvägen ska digitaliseras. Samtidigt jobbar vi stenhårt för att göra framtidens transporter och samhällen ännu mer klimatsmarta och hållbara. Därför behöver vi bli många fler!

 

Många olika yrken och arbetsplatser

 

Vi söker bland annat gymnasieutbildade som vill vidareutbilda sig till signaltekniker, bantekniker och kontaktledningstekniker. Men även personer med högskoleexamen, som kan arbeta som exempelvis entreprenadingenjörer, konstruktörer och projektörer. Du kan även söka utbildningar för att kunna arbeta som Lokförare och Tågtekniker.

Inom Järnvägsbranschen finns många olika aktörer representerade både privata och offentliga företag såsom infrastrukturhållare, transportörer, fordonstillverkare, fastighetsförvaltare och underhållsentreprenörer. Alla har skilda perspektiv men samma fokus – att uppnå konkreta resultat med fokus på kunderna på järnvägen. De arbetar med allt ifrån projektering och att bygga och underhålla anläggningarna till att genomföra transporter. Det finns något för alla!

 

Utveckla framtidens järnväg med oss!

Vi söker personer som har intresse av samhällsbyggnad, hållbarhet och teknik – och som har en vilja att vara med på en förändringsresa där vi tillsammans utvecklar framtidens järnväg!

Vill du veta mer om möjligheterna i järnvägsbranschen? Titta in på vår sajt Järnvägsjobb.se här hittar du information och inspiration om yrken, utbildningar och lediga jobb. Vi har dessutom gjort en egen sida för er som arbetar som studie och yrkesvägledare där ni kan ladda ner en presentation om de olika utbildningarna och yrken som finns i branschen, klicka här >>

Välkommen att kontakta oss!

info@jarnvagsentreprenorerna.se
webbmaster@jarnvagsjobb.se