Blog

Nyhetsbrev #225, Häng med på yrkesutbildningsveckan!

12 oktober 2021,   By ,   0 Comments
Snart drar Yrkesutbildningsveckan i gång, närmare bestämt vecka 42. Under veckan välkomnas ni att engagera er för att lyfta landets alla yrkesutbildningar.

 

För dig som arbetar i skolan är detta en chans att genomföra olika aktiviteter, digitalt eller på plats, för att öka intresset och lyfta alla möjligheter som en yrkesutbildning ger.

Syftet med initiativet är att sprida kunskap, öka intresset och lyfta fram yrkesutbildningarna samt att aktivera elever inför gymnasievalet och underlätta för grundskolan att nå kunskapsmålen gällande arbetsmarknadskunskap kopplat till yrken och yrkesutbildningar.

Yrkesutbildningsveckan.se har vi samlat mer info och tips på aktiviteter samt material som du kan ladda ner och använda – tillsammans kan vi göra skillnad!

 

Missa inte våra gymnasievalsverktyg!

 

Gymnasievalstestet

Med testet ”Gymnasievalet” får elever tillsammans med en förälder eller annan vuxen fundera kring utbildning, yrke och framtid. Testet inspirerar till att göra ett väl genomtänkt gymnasieval.

Att välja till gymnasiet

Den digitala presentationen “Att välja till gymnasiet” inspirerar till att hjälpa barn i högstadiet att göra ett väl genomtänkt gymnasieval. Finns på flera språk, svenska, engelska, arabiska och farsi.

 

 

 

 

Gymnasievalsguiden för föräldrar

Med ”Gymnasievalsguiden” får föräldrar tips och råd på hur de kan hjälpa sitt barn att göra ett smart och väl genomtänkt gymnasieval. I guiden får föräldrar en bra överblick över viktiga händelser under året.